Tačiau mes norime jums pranešti gerų naujienų! Mūsų mityba yra raktas į sveiką širdį ir bendrą gerą sveikatą, ir tai yra tai, ką galime kontroliuoti, kad gyventume ilgiau ir sveikiau.

Norėdami jums padėti tai padaryti, sudarėme nuostabiausių supermaisto produktų, galinčių turėti įtakos jūsų širdies sveikatai, sąrašą.

Bėgant metams šiuolaikinė medicina vystėsi stulbinančiais būdais ir dabar turime pažangesnių vaistų, apie kuriuos anksčiau gydytojai būtų drįsę tik svajoti.

Tačiau kaip neįsivaizduojamu greičiu vyksta technologijų plėtra, taip keičiasi ir mūsų mitybos įpročiai bei maisto šaltiniai.

Šiais laikais gyvenimas vyksta sparčiu tempu, todėl mes ėmėme trokšti lengvai pasiekiamo, greito maisto.

Deja, tai vyksta mūsų sveikatos sąskaita, nes nepastebime ilgalaikės žalos, kurią darome savo organizmui.

Nors atrodo, kad tai lengviausia išeitis – užeiti į greitojo maisto užkandinę, pateikti užsakymą mėgstamam nesveikam maistui iš ryškaus ir spalvingo plastikinio meniu ir per kelias minutes gauti užsakymą – galbūt laikas pagalvoti apie ilgalaikį šių momentinių sprendimų poveikį ir apie tai, kiek geresnė galėtų būti jūsų gyvenimo kokybė be jų.

Prieš pradėdami galvoti, kad turite atimti iš savęs visus mėgstamus patiekalus, skaitykite toliau ir galbūt nustebsite atradę kai kuriuos iš šių mūsų sąraše esančių supermaisto produktų.

Jei ieškote būdo, kaip savo mityba sumažinti širdies ligų riziką arba tiesiog pagyvinti mitybą gardžiais supermaistais, neieškokite toliau, nes turime jums sveikų patarimų!

Šie supermaisto produktai yra ne tik natūralios kilmės, bet juose taip pat gausu maistinių medžiagų ir antioksidantų, kurie gali suteikti jūsų sveikatai ir imuninei sistemai reikiamą postūmį.

Tyrimų duomenimis, su širdimi susijusių problemų, tokių kaip užsikimšusios arterijos, aukštas kraujospūdis, padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, diabetas ir nutukimas, galima išvengti nusprendus pakeisti mitybą ir puoselėjant sveikus įpročius.

Todėl atlikome tyrimą ir suradome keletą sveikų supermaisto produktų, kurie padės jums pradėti naują sveikesnį gyvenimo būdą, reikalingą sveikai širdžiai.

Apelsinai


Kai kitą kartą eisite pro vaisių skyrių maisto prekių parduotuvėje, būtinai pasiimkite apelsinų.

Šie vaisiai ne tik skaniai drėkina organizmą, bet ir turi daug įvairių maistinių medžiagų, skaidulų ir vitamino C.

Apelsinų galios paslaptis – didelis kiekis pektino, tirpių skaidulų, kurios natūraliai šalina organizme esantį cholesterolį.

Ir jei manėte, kad bananai yra vieninteliai vaisiai, turintys kalio, pagalvokite dar kartą!

Apelsinuose yra nepaprastai daug kalio, kuris iš jūsų organizmo pašalina visą papildomą natrį, todėl kraujospūdis natūraliai grįžta į sveiką lygį.

Geriausia, kad apelsinuose esantis kalis neutralizuoja baltymus, kurie gali pažeisti širdies audinių vystymąsi ir sukelti širdies nepakankamumą.

Lapiniai kopūstai

Pastaraisiais metais kopūstų populiarumas labai išaugo, ir dabar sunku rasti prekybos centrą, kuriame jų nebūtų!

Tai puiki žinia, jei norite sustabdyti širdies ligų atsiradimą.

Lapiniuose kopūstuose yra įvairių maistinių medžiagų, padedančių reguliuoti širdies ir kraujagyslių sistemą, kuri reguliuoja gyvybiškai svarbių organų, įskaitant širdį, veiklą.

Galbūt nepatikėsite, kad lapiniuose kopūstuose yra kur kas daugiau omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų ir skaidulinių medžiagų nei daugumoje kitų daržovių!

Be to, kopūstai turi mažai kalorijų ir riebalų, todėl jei dar neįtraukėte kopūstų į savo patiekalus, pats laikas pradėti!

Česnakai


Česnakas gerai žinomas dėl savo gebėjimo atbaidyti vampyrus, bet ar žinojote, kad jis turi supermaisto savybių, dėl kurių jį verta įtraukti į savo mitybą?

Įrodyta, kad česnakas padeda sumažinti kraujospūdį ir mažina apnašas arterijose, dėl kurių gali kilti širdies problemų.

Bet palaukite, yra dar daugiau gerų naujienų!

Česnakas taip pat gali padėti sumažinti fermentų, kurie siaurina kraujagysles, skaičių.

Jei nemėgstate česnako skonio ar ilgai tvyrančio kvapo, puiki alternatyva – vartoti česnakų papildų tablečių pavidalu.

Tyrimai rodo, kad toks vartojimo būdas sumažina apnašų kaupimąsi arterijose net 50 %!

Šokoladas


Turime gerų naujienų visiems šokolado mėgėjams! Visi žinome, kad šis saldus skanėstas padeda pagerinti nuotaiką, bet ar žinojote, kad jis taip pat padeda sumažinti širdies ligų ir insulto tikimybę?

Naujas Harvardo universiteto atliktas tyrimas parodė, kad žmonėms, kurie reguliariai vartojo neapdorotą kakavą, visiškai nepasireiškė hipertenzijos požymių ir, tiesą sakant, jų kraujospūdis sumažėjo!

Taip yra todėl, kad juodajame šokolade yra antioksidantų, vadinamų flavonoidais, o valgant nedidelį ir reguliarų jų kiekį galima sumažinti kraujospūdį ir sumažinti su širdimi susijusių ligų tikimybę.

Primename, kad tai nereiškia, jog galite valgyti saldžius batonėlius, šiuo atveju tinka tik šokoladas, kuriame ne mažiau 70 proc. kakavos.

Sardinės


Sardinės, galbūt, nėra daugelio žmonių mėgstamiausių maisto produktų sąrašo viršuje, tačiau dėl šioje šaltojoje žuvyje esančių maistingųjų medžiagų ir širdžiai naudingų riebalų, skirtingai nei kitos žuvys, ji yra supermaistas.

Sardinės yra žuvys, kuriose ypač daug omega-3 riebalų rūgščių – riebalų, mažinančių pavojingą trigliceridų kiekį, didinančių sveikojo DTL cholesterolio kiekį ir apskritai padedančių sustabdyti širdies ligas.

Lęšiai

Lęšiai yra puikus supermaistas, jau tapęs daugelio pasaulio dietų dalimi.

Be to, kad lęšiai puikiai pagardina salotas ar kitus patiekalus, jie turi daugybę puikių sveikatai naudingų savybių.

Šis galingas ankštinis augalas mažina insulto ir širdies ligų riziką.

Lęšiai turi daug baltymų, kalio ir magnio, o šis derinys, kaip įrodyta, padeda reguliuoti kraujospūdį, mažina aukštą cholesterolio kiekį ir šalina pavojingas kraujagyslėse besikaupiančias apnašas.