12
Kitas

Receptai ir pasiūlymai, ką rinktis pusryčiams

Vieną ar daugiau kartų per savaitę nepusryčiauja 25 proc. žmonių, o 13 proc. pusryčių nevalgo išvis, rašo „The Independent“.

Vis dėlto vertėtų nepamiršti, kad pusryčiai siejami su galimybe išvengti nutukimo, o neseniai Kardifo universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad pusryčiaujančių vaikų pažymiai geresni nei tų, kurie pusryčių nevalgo.

Štai keli svarbiausi su pusryčiais susiję asmeninės trenerės Carly Tierney patarimai portale dwfitnessclubs.com, kokių klaidų derėtų vengti ruošiant pusryčius, ir šeši receptai, puikiai tinkantys dienos pradžiai.

Visiškas pusryčių atsisakymas

Toks sprendimas priimamas dėl to, kad nerandama laiko papusryčiauti, arba manant, kad pusryčių atsisakymas padės sulieknėti.

Pusryčių atsisakymas – tai vienas blogiausių pasirinkimų, jei norite atsikratyti svorio, nes nepapusryčiavę vėliau tik dar labiau norėsite valgyti, o dėl jaučiamo alkio didėja netinkamų sprendimų tikimybė.

Įsitikinimas, kad košė – geriausias pasirinkimas

Tinkamus pusryčius turi sudaryti „gerieji“ riebalai, angliavandeniai ir šiek tiek baltymų. Dauguma populiariųjų pusryčių košių gamintojų teigia, kad jų produkcija naudinga sveikatai, nors iš tiesų joje yra didžiulis cukraus kiekis.

Skrebutis su sviestu ir uogiene

Skrebučiai – dar vienas britų taip mėgstamas pusryčių variantas, tačiau toli gražu ne visada jis naudingas sveikatai. Viso grūdo duonos skrebutis su kiaušiniais ar riešutų sviestu – puikus pasirinkimas.

Vis dėlto dažnai skrebučius pusryčiams žmonės valgo su sviestu ir uogiene. Didelis cukraus kiekis, sotieji riebalai ir sveikatai visiškai nenaudingi paprastieji angliavandeniai – vienas prasčiausių variantų svajojantiems atsikratyti svorio ar norintiems kontroliuoti alkio pojūtį dienos metu.

Apelsinų sultys

Daugelis žmonių mano, kad pusryčiams tinka apelsinų sultys. Nors šiose sultyse iš tiesų gausu vitaminų, jose taip pat yra daug kalorijų ir cukraus. Kur kas geriau rinktis žaliąją arbatą, gazuotą vandenį, kavą arba suvalgyti gabalėlį vaisiaus.

Dribsnių batonėliai

Pusryčių batonėliai iš dribsnių dažnai atrodo kaip puikus daug laiko nereikalaujantis užkandis pusryčiams, tačiau daugelyje tokių batonėlių kalorijų tiek pat kiek ir deserte. Be to, dažnai šių batonėlių pagrindas – sausainis, kurio sudėtyje cukraus kur kas daugiau nei reikia.

Kava pusryčiams

Kava pusryčiams – nuostabus pasirinkimas, tačiau derėtų atkreipti dėmesį į priedus: cukrų, grietinėlę ir sirupus. Šiais priedais gardintos kavos kalorijų kiekis prilygsta gabalėliui šokoladinio torto. Taigi prieš gerdami pagalvokite. Kur kas geriau būtu rinktis amerikietišką kavą, žaliąją arba vaisinę arbatą.

12
Kitas

Receptai ir pasiūlymai, ką rinktis pusryčiams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)