Štai pirmas paprastas patarimas: jei norite gražios odos, nustokite ją liesti.

Skamba paprastai, tiesa? Na, sėkmės. Daugelis mūsų nė nenumano, kaip dažnai liečia savo veidą. Mes kasomės, šluostomės lūpas, triname akis. Pakanka tik atkreipti dėmesį į tai, kaip dažnai prikišate nagus prie veido, kad pasibaisėtumėte.

Rankos skirtos bendrauti su pasauliu. O tas pasaulis – pakankamai purvinas. Prakaitas, riebalai, bakterijos, virusai plinta nuo žmogaus žmogui per dažnai naudojamus paviršius, tokius kaip durų rankenos, prekystaliai ir pan.

Vis dėlto kartas nuo karto veidą vis tiek neišvengiamai paliesite, tad bent jau pasistenkite plauti rankas taip dažnai, kaip tik galite.

Prauskite odą du kartus per dieną

Vienas paprasčiausių būdų džiaugtis sveika oda – ją nuprausti nuo visų per dieną susikaupusių nešvarumų. Tačiau nepersistenkite. Dviejų kartų per dieną pakanka, ryte ir vakare. Naudokite švarų rankšluostį, geriausia - vienkartinius rankšluosčius, šiltą vandenį ir švelnų muilą ar specialų valiklį. Šis paprastas būdas padės atsikratyti purvo, negyvų odos ląstelių ir bakterijų.

Sportuokite

Puikus būdas pagerinti odos išvaizdą – taip pat ir fizinę, protinę bei emocinę sveikatą – sportas. Pusės valandos tris ar keturis kartus per savaitę pakanka, bet geriau tam skirti nors šiek tiek laiko nei visai neskirti.

Dėl streso jūsų oda pradeda išskirti daugiau riebalų, taigi odos sveikatai bus naudinga viskas, kas tik mažina stresą (kaip kad jogos užsiėmimai). Sportas taip pat normalizuoja hormonų lygį, dėl to sumažėja odos riebalų išskyrimas.

Tai ne vienintelis naudingas dalykas, kurį gali padovanoti sportas – prakaitavimas padeda išvalyti poras.

Atsargiai su makiažu

Kai ieškote aknės priepuolio kaltininkų, atkreipkite dėmesį ir į makiažą. Ne jis vienas sukelia tuos priepuolius, tačiau jis tikrai nepadeda. Kartais žmonės pastebi, kad spuogų padaugėja vartojant tam tikros rūšies makiažo priemones. Šiuo atveju verta jas pakeisti. Skirkite kelias savaites įsitikinti, ar juntate skirtumą – kantrybės tikrai prireiks.

Kad ir kokias makiažo priemones naudojate, visuomet nusivalykite jas vakare.

Mikrodermabrazija

Kai kurie mūsų vis dar turi randus, likusius po aknės priepuolių. Vienas būdų, kaip jų atsikratyti – mikrodermabrazija.

Tai nėra dermabrazija, kurios metu pašalinamas ganėtinai storas odos sluoksnis. Mikrodermabrazija yra ne tokia intensyvi. Specialistas naudoja į lazdelę panašų prietaisą, kuris „bombarduoja“ jūsų veidą mažytėmis aliuminio oksido dalelėmis. Skamba skausmingai, bet taip nėra. Prietaisas taip pat susiurbia daleles, taigi iš klinikos neišeisite atrodydami taip, lyg buvote užmigę paplūdimyje veidu žemyn.

Ši procedūra paveikia išorinius odos sluoksnius, jūsų oda atrodo ir jaučiasi lygesnė. Mikrodermabrazijai paprastai reikia vienos procedūros per savaitę kelis mėnesius, kad būtų pasiekta optimalių rezultatų. Iš pradžių veidas gali šiek tiek parausti, bet vėliau raudonio bus mažiau ir mažiau.

Lazeris

Jei norite žūtbūt turėti gražią odą, galite ryžtis pereiti į kitą lygį: išbandyti lazerį.

Lazeriais gali būti gydomos probleminės odos vietos. Lazeriu gydoma aknė sumažėja vos po dviejų procedūrų. Tačiau žinokite, kad net vartojant nuskausminamuosius, pati procedūra vis dėlto gali būti nemaloni ar skausminga. Dieną ar dvi odą gali peršėti, ji gali būti paraudusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)