Justina pasakoja, kaip jos gyvenimas pasikeitė pradėjus sportuoti:

Į sporto klubą atėjau, kai mano dukrelei buvo 4 mėnesiai. Startavome praėjusių metų sausį, tad jau ilgiau nei metai mes su ja du kartus per savaitę skubame į bendrą treniruotę.

Visada mėgau aktyvų laisvalaikį ir sportą, tačiau nėštumo metu bei pirmus mėnesius po gimdymo gyvenimo tempas pastebimai sulėtėjo. Labai tikėjausi, kad priaugtus papildomus kilogramus lengvai „pamesiu” maitindama vaiką krūtimi, tačiau dukrai sukako 4 mėnesiai, o svoris ėmė ir nustojo kristi. Tad labai džiaugiuosi, kad atėjau į „Goodlife“ sporto klubą.

Tiesa, pirmuoju savo sportiniu užsiėmimu galiu vadinti ilgus pasivaikščiojimus stumiant vežimėlį. 10 km atstumas man buvo tapęs būtina dienos pasivaikščiojimo norma. Įtariu, kad šie pasivaikščiojimai ženkliai prisidėjo prie mano tvirtėjimo ir lieknėjimo.

Pasiteisino trenerės rekomendacijos dėl teisingo ir subalansuoto sportinio krūvio parinkimo: pradžioje lengvas tempas bei įvadinė mankšta, vėliau tiek krūviai, tiek intensyvumas didėjo, o įsivažiavus į ritmą teko į dienotvarkę įtraukti ir trečiąjį, kur kas intensyvesnį grupinį užsiėmimą.

Kai manęs klausia, ar nesunku save motyvuoti ir atrasti laiko sportui – galiu drąsiai sakyti, kad nelengva, bet verta ir tikrai įmanoma. Buvau ir aš padariusi trijų mėnesių vasaros atostogų pertrauką – štai tuo metų laiku tikrai sunkiau atrasti laiko sporto klubui, nes norisi daugiau laiko praleisti lauke, prie jūros, ežero.

Bet rudenį vėl uoliai ėmiausi lankyti užsiėmimus ir prie dviejų „Mama ir vaikas” užsiėmimų prijungiau trečią savaitgaliais, intensyvesnį užsiėmimą, o dabar džiaugiuosi atsikračiusi 8 kilogramų.

Per tuos metus taip pat supratau, kad vien apsilankymų sporto klube nepakanka – būtina daug dėmesio skirti mitybai, maisto produktų derinimui. Jau nėštumo metu labai atidžiai rinkausi tai, ką dedu į burną, stengiausi vieno valgymo metu nemaišyti baltymų ir angliavandenių, daugiau valgyti šviežių daržovių.

Kai manęs sporto klube paklausė, kokie mano tikslai pradėjus sportuoti – turėjau prisipažinti, kad didelių tikslų sau nekeliu – mane džiugino galimybė išeiti iš namų, man tai buvo pramoga, o ir dabar numestų kilogramų nesureikšminu, bet rezultatu labai džiaugiuosi.

Trenerės Ramunės Supranavičienės komentaras:

Pamačiusi Justiną jau pačioje pirmoje treniruotėje supratau, kad ją čia atvedė didžiulis noras ir motyvacija. Tai puiki pradžia! Antras pliusas šiai jaunai mamai – reguliarus treniruočių lankymas. Visi sportuojantys žino, kad rezultatams didelę įtaką daro treniruočių reguliarumas, o Justina su mažyle – dažnos klubo lankytojos, stengiasi nepraleisti nė vieno užsiėmimo.

Kaip ir visoms neseniai pagimdžiusioms moterims, Justinai visų pirma rekomendavau pradėti nuo lengvos mankštos. Iš karto paaiškinau, kad tai pasiruošimas rimtesniam sportui. Po gimdymo, kol organizmas pilnai neatsistato, nerekomenduoju intensyviai mankštintis.

Ilgai mokėmės teisingos pratimų atlikimo technikos, vėliau padidinome treniruočių krūvį. Po kiek laiko Justinai pasiūliau išbandyti ir kitus, intensyvesnius grupinius užsiėmimus.

Specialaus mitybos plano nesudarinėjome, nes po pokalbio su Justina supratau, kad ji domisi sveika gyvensena, stengiasi nepersivalgyti ir valgyti tik sveiką maistą.

Pabaigai norėčiau paminėti labai svarbų dalyką – Justina sulieknėjo sveikai, jos svoris mažėjo palaipsniui, organizmas nebuvo varginamas, o atsidėkojo pakilia nuotaika ir neblėstančia energija. Džiaugiuosi, kad aktyvų gyvenimo būdą pasirinkusi Justina rodo puikų pavyzdį savo dukrelei.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!