Dažniausios veido odos problemos, kuriomis skundžiasi klientai artėjant vasarai vis dažniau užsukantys į kosmetologo kabinetą, pasak kosmetologės Viltės Petkevičiūtės, įvairūs bėrimai, neuždegiminiai spuogeliai ir veido odos sausumas bei šerpetojimas.

Apsieiti be eksperimentų

„Šildymo sezonas turėjo neigiamos įtakos tiek moterų, tiek vyrų odai. Dėl sauso patalpų oro ir netinkamo viso kūno drėkinimo oda išsausėja, o ypač veido. Jos paviršius tampa netolygus, atsiranda šerpetojančių plotų. Tokia pažeista oda ne tik kelia diskomfortą, bet ir kyla pavojus įvairioms infekcijoms patekti giliau į odą ir sukelti uždegimus“, – įspėja Viltė Petkevičiūtė ir pabrėžia, jog susigrąžinti odos drėgmę, sumažinti išsausėjusių plotų įmanoma, tačiau geriausia apsieiti be eksperimentų, kad veido oda dar labiau nenukentėtų.

Šiuolaikinėje kosmetologijoje nemažai aparatinių procedūrų, skirtų drėkinti odą, tačiau viena populiariausių ir geriausiai žinomų, medžiagų įvedimas ultragarso bangomis kitaip dar vadinamas sonoforeze. „Dažniausiai klientams prieš vasaros sezoną rekomenduoju kombinuotas procedūras, populiariausia jų – ultragarsinis veido valymas ir papildomas drėkinamųjų medžiagų įvedimas į odą ultragarso bangomis. Mat norint maksimalaus pridrėkintos veido odos rezultato, ją reikia tinkamai paruošti, o tam puikiai tinka ultragarsinis šveitimas.

Jungtinė – ultragarsinio švietimo ir drėkinimo – procedūra švelniai nušveičia veido odą, pašalina negyvas ląsteles nuo jos paviršiaus ir giliai pridrėkina. Drėkinamųjų medžiagų, tokių kaip hialurono rūgštis, įvedimas ultragarso bangomis pasiekia gilesnius odos sluoksnius. Po procedūros oda atrodo daug putlesnė, gyvesnė ir pridrėkinta“, – sako kosmetologė.

Vasarop – privaloma kosmetinės peržiūra

Jeigu šiltuoju sezonu veido oda linkusi sausėti, tepant tik drėkinamąjį kremą, pasak kosmetologės, norimo efekto nepasieksime, mat odos paviršiuje susikaupusios negyvos ląstelės neleis kremui atlikti savo darbo.

„Renkantis odos priežiūros priemones vasarai rekomenduoju sumažinti, o dar geriau ir visai išbraukti tas, kuriose gausu aliejų, užkemšančių poras. Siūlau rinktis lengvesnės tekstūros kremus arba fluidus, praturtintus hialurono rūgštimi, alijošiaus ekstraktu. Taip pat priemonėje turėtų būti keramidų, kurie neleidžia odai išsausėti“, – sako V.Petkevičiūtė.

Odai atgaivinti puikiai tinka terminis vanduo. Dėl jame esančių naudingų savybių jis ne tik drėkina odos paviršių, bet ir maloniai atvėsina karštą vasaros dieną. Toniką kosmetologė rekomenduoja naudoti prieš tepant kremą, kad būtų atkurtas odos pH po sąlyčio su vandeniu. Į odos priežiūros rutiną taip pat derėtų įtraukti drėkinamąsias kaukes, pavyzdžiui, lakštines.

„Kremas ir serumas su drėkinamaisiais komponentais yra būtinas ne tik sausos, bet ir riebios bei normalios odos savininkams. Tačiau dėl netinkamai parinktų priemonių, nepakankamo pridrėkinimo dažniausiai nukenčia būtent sausiaodžiai. Todėl verčiau patikėti odą į kosmetologo rankas ir išbandyti drėkinamąsias aparatines procedūras.

Verta žinoti

Sonoforezės efektas priklauso nuo to, kiek ilgai odos barjeras buvo pažeistas, kokie veiksniai sukėlė išsausėjimą, ar žmogus rūko, nes tai taip pat turi neigiamą poveikį ir skatina odos senėjimą, išsausėjimą. Tačiau teigiamą odos pokytį galima pamatyti jau po pirmos procedūros. Norint palaikyti rezultatą rekomenduojama kosmetologo kabinete apsilankyti kas mėnesį ir atlikti ultragarsinį odos valymą, o sonoforezės procedūrą galima atlikti dar dažniau, pagal poreikį ir kas 2 savaites.