Mokslininkai teigia, jog sultys, kurios sunkiasi iš žalumynų, padeda bakterijai išgyventi bei daugintis, sukeldamos potencialų pavojų žmogaus sveikatai.

Atliktų testų rezultatai parodė, jog skysčiai, kurie sunkiasi iš lapų, pažeistų nuimant derlių, 2,400 kartus pagreitina patogeno (biologinis veiksnys, sukeliantis ligą) augimą ir padidina jo gebėjimą sukelti ligą.

Maisto standartų agentūra (angl. Food Standartds Agency) teigia, jog Jungtinėje Karalystėje kasmet maistu apsinuodija apie 500,000 žmonių ir 48,000 iš šių apsinuodijimų yra sukelti vaisių, daržovių, riešutų bei sėklų.

Salmonelės sukelia viduriavimą, pilvo skausmus, vėmimą bei karščiavimą. Kasmet dėl salmonelių sukelto apsinuodijimo šalies ligoninėse atsiduria vidutiniškai 2,500 žmonių. Apsinuodijimo sukelta dehidratacija gali sukelti pavojų žmogaus sveikatai.

Lesterio universiteto (angl. University of Leicester) mokslininkė, daktarė Primrose Freestone, patarė pirkėjams atidarius pakuotę salotas išplauti ir kuo greičiau suvalgyti.

Ji pridūrė: „ Net ir mažas sulčių kiekis, išsiskyręs iš pažeistų lapų, gali paskatinti patogeno augimą ir padidinti riziką apsinuodyti.“