Stefan Gafner ir kolegos aiškina, kad džiovinta saldymedžio šaknis, paplitusi Kinijos tradicinėje medicinoje, paprastai padeda sustiprinti kitų augalinių komponentų poveikį arba naudojame kaip kvapioji medžiaga.

Tradicinės medicinos gydytojai džiovintas saldymedžio šaknis naudoja įvairioms ligoms gydyti - tokioms kaip kvėpavimo takų ar virškinimo problemos, tačiau buvo atlikta ir keletas modernių tyrimų, kurių metu bandyta išsiaiškinti, ar šaknis tikrai „veikia“.

Norėdami vartoti saldymedžio šaknis, turite pasitarti su savo sveikatos priežiūros paslaugų tiekėju, kadangi jos gali turėti nepageidaujamą poveikį bei sąveikauti su receptiniais vaistais.

Norėdami patikrinti, ar saldymedžio šaknis geba kovoti su bakterijomis, sukeliančiomis dantenų ligas ir kariesą, mokslininkai nutarė iš arčiau pažvelgti į įvairias augalo sudėtyje esančias medžiagas. Jie nustatė, kad du saldymedžio junginiai – likoricidinas ir likorisoflavanas - yra efektyvios antibakterinės medžiagos.

Šie junginiai užmušė bakterijas, atsakingas už dantų skyles ir dantenų ligas. Mokslininkų teigimu, likoricidinas ir likorisoflavanas gali gydyt ar net užkirsti kelią burnos infekcijoms.

Šaltinis
Temos
Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją