O gal pabandykime rytojų pradėti štai taip: po nakties miego, kol dar snūduriuojame, mintimis nuteikime save dienai. Tai puikus metas užsiimti savitaiga, kuri turės įtakos ne tik mūsų dienai, darbams, bet ir santykiams su aplinkiniais. Prabudus užtenka padėkoti už naują rytą ir kelis kartus pakartoti savo mėgstamą pozityvią mintį, kaip pvz. „aš žvalus, kupinas jėgų ir kūrybingai nusiteikęs. Visą dieną būsiu malonus, veiklus, kantrus ir vertinsiu tik save, bet ne kitus”.

Svarbu, kad sukurtas pozityvus teiginys jus puikiai nuteiktų, skatintų naujai pažvelgti į savo dieną ir motyvuotų jus tobulėjimui. 

Pabudus smegenims, reikia pažadinti ir mūsų raumenis. Tam puikiai tinka dar gulint lovoje pasirąžyti. Įkvėpimo metu pasirąžykime, paeiliui įtempdami kojų, rankų, pilvo raumenis. Iškvėpimo metu visus raumenis vienu metu atpalaiduokime.

Šį rytinį ritualą galime kartoti kelis kartus, po to porą kartų giliai per nosį įkvėpkite ir per burną orą iškvėpkite (rekomenduojama miegoti prie vos atviro lango, kad kambaryje visada būtų šviežio oro). Gulėdami ant nugaros sulenktomis kojomis iš lėto judinkite dubenį į šonus, nekeldami jo aukštyn. Tik pakartoję šį pratimą keletą kartų, galite jį  kilstelėti į viršų. Kartokite 6-8 kartus. Po šio pratimo dar kartą pasirąžykite, rankas tempdami į viršų. 

Pažadinus raumenis, turite išjudinti ir paruošti savo kūną dienai. Tam tiks neintensyvi treniruotė ant kilimėlio, kuri turi būti rami ir budinanti kūną. Vos prabudus negalima treniruotis intensyviai. Treniruotės metu visus pratimus atlikite lėtai, atpalaidavę veido raumenis, tolygiai kvėpuodami ir nesulaikydami kvėpavimo. 

Reguliaraus fizinio krūvio nauda sveikatai - labai didelė. Fizinio krūvio metu išsiskiriantys endorfinai yra geri pagalbininkai kovojant su prasta nuotaika ir pasyvumu. Reguliari mankšta ne tik gerina išvaizdą, suteikia pasitikėjimo, bet dovanoja pojūtį, kad jūs galite lengvai įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

„Po šio rytinio ritualo išgerkite keletą puodelių šilto vandens su citrina. Pasigaminkite pačius skaniausius pusryčius, tam puikiai tinka šiltos košės arba uogų bei žalumynų kokteiliai. Kambaryje, kuriame pusryčiaujate, šiek tiek praverkite langą. Išeidami iš namų nepamirškime pabučiuoti vyro, žmonos, vaikų, palinkėti jiems geros dienos. Išėję į kiemą nusišypsokite kaimynui, o pakeliui į darbą dar kartą padėkokite už gerą, naują dieną ir pakartokite savo tonizuojančią mintį. Taip, mūsų diena taps ne tik kitokia, ji taps išskirtinė“ – patarimais dalijasi kūno modeliavimo trenerė, mitybos specialistė Kristina Paulauskaitė – Šlaustienė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
judamkartu.lt