„Suaugusiam žmogui per savaitę rekomenduojama suvalgyti apie 150 g riešutų, – sako sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė. – Geriausia vartoti natūralius riešutus, kurie nėra pagardinti druska ar šokoladu.“

Pasak V. Kurpienės, riešutuose esantys nesotieji riebalai padeda sumažinti kenksmingo cholesterolio, susijusio su daugeliu širdies ligų, kiekį.

Tokių širdžiai naudingų mononesočiųjų riebalų gausu anakardžiuose, migdoluose, pistacijose, makadamijų, pekano riešutuose, o polinesočiųjų riebalų gausu graikiniuose, lazdyno, kedro riešutuose.

„Be to, riešutai pasižymi ir kitomis naudingomis savybėms: juose gausu skaidulinių medžiagų, baltymų, vitaminų E, B6, folio rūgšties, magnio, cinko, seleno“, – sako mitybos specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)