Nereikalingas svoris – kaip liga: tik nuo jo išsivadavusi jautiesi iš tikro laiminga ir sveika. Bet Renee papildomi kilogramai, nelaiminga meilė ir, žinoma, talentas tapo tramplinu į Olimpo viršūnę, rašo zdr.ru. O jos liga – žvaigždžių.

Pirmieji milijonai

Prieš tapdama žinoma aktore, Renee buvo populiari striptizo šokėja, filmavosi alaus ir mėsainių reklamoje, vaidino mažo biudžeto koviniuose filmuose. O paskui jai pasisekė, ir ne paskutinį vaidmenį čia suvaidino nežinomos veislės šunytis.

„Vufas pasirodė mano gyvenime, kai buvau vieniša ir man taip trūko kieno nors prisirišimo“, - sako Renee.

Ji brovėsi pro didžiulę eilę žmonių, laukiančių kino bandymų, tikėdamasi pakliūti nors į masuotę, ir stūmė prieš save vaikišką vežimėlį – su Vufu ji niekad neišsiskirdavo, o šunų į studiją neleido.

„Praleiskite moterį su vaiku, nes jis pradės rėkti! Garsiai ir ilgai!“

Asistentas pažvelgė į „mamytę“: ne gražuolė, padūmavusiomis akimis – tai, ko reikia. Nerandant tinkamos aktorės filmo „Džeris Magvairas“ projektas su Tomu Cruise‘u buvo sustabdytas... Ir tuo momentu Vufas, kuriam atsibodo tupėti vystykluose, iššoko iš vežimėlio. Nebyli pauzė – ir kurtinamas juokas. Režisierius, šluostydamasis ištryškusias iš juoko ašaras, sumurmėjo: „Mergaite, jūs priimta“.

Taip 1996 m. Renee gavo pirmą rimtą vaidmenį. Tapo žinoma, taip pat uždirbo pirmuosius tris milijonus.

  • Kiek ir už kiek verta sulieknėti?

    Rasti meilę

    Nepaisant pirmosios sėkmės, asmeninis Renee gyvenimas nesiklostė. Bet 1999 metais Jimas Carrey, rinkdamasis aktorių duomenų bazėje partnerę filmui „Aš, kitas aš ir Irena“, bedė į Renė fotografiją: „Filmuosiuosi tik su ja!“

    Jimui tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Jai – taip pat.

    „Kai mes su Vufu atėjome į filmavimą, jis ištrūko man iš rankų, užšoko Jimui ant kelių ir prišlapino jam ant kelnių. Buvau sukrėsta – juk jis niekad neprieina prie svetimų žmonių, o vyrų tiesiog nekenčia! Ir pagalvojau: tai likimas!“ – pasakojo žurnalistams.

    Praėjus pusei metų po pažinties, Jimas pakvietė Renee vakarienės ir pasipiršo paslėpęs žiedą su briliantu vyšnių pyrage, kuriuo gardžiavosi Renee. Ši kaipmat persikėlė pas mylimąjį, o jis apipylė brangiausiąją dovanomis, vėl ir vėl siūlė jai savo ranką ir širdį, bet...

    Renee neskubėjo sutikti – tiesiog taip, manė ji, ją gali mylėti tik Vufas... O paskui patikėjo, kad Jimo ketinimai ne mažiau nuoširdūs. Bet kai tik aktorė užsisakė vestuvinę suknelę, jaunikis paprašė atidėti vestuves

    Laikas slinko ir kartą Renee pareiškė: „Arba tu tuoj pat pasakai tikslią datą, arba išeinu“. Į tai Jims ramiai atsakė: „Elkis kaip nori“. Apstulbusi Renee susirinko daiktus ir išėjo. Po tokio keisto išsiskyrimo ji beveik neišeidavo iš namų. Kiauras dienas sėdėjo ant sofos, verkė, valgė – ir storėjo. Užsisklendusi aktorė priaugo daugiau nei dešimt kilogramų.

    Eksperto komentarai

    Maistu nuo streso vaduojasi būtent tie žmonės, kurie linkę į nutukimą. Pagal šį požymį netgi galima spręsti, ar žmogus turės problemų su nereikalingu svoriu, ar ne. Visi, kurie prisipažįsta: „Kai nervinuosi, nuolat varstau šaldytuvo dureles“ – rizikos grupėje.

    Valgydami tokie žmonės nesąmoningai stengiasi paspartinti „laimės hormonų“ išsiskyrimą, kadangi ir maistas (ypač saldus, kenksmingas), ir saulės šviesa (pastebėjote, kad žiemą, kai jos neužtenka, suvalgome daugiau?) verčia endokrininę sistemą gaminti daugiau hormonų.

    Endokrininė sistema glaudžiai susijusi su nervine. Net sunku apibrėžti, ar hormoniniai, ar nerviniai pažeidimai sukelia gastronominius nusikaltimus. Žmogus atsiduria lyg užburtame rate: stresas – persivalgymas – antsvoris – ir vėl stresas matant praplatėjusią taliją.

    Kuo ilgiau užtrunka depresija, tuo sudėtingiau ištrūkti iš šio rato. Šiuo atveju geriau kreiptis į mitybos sutrikimų specialistą.

    Trečiasis pakilimas

    Renee dietologo ieškoti neprireikė. Depresiją nugalėti jai padėjo vėlgi tas pats Vufas ir Jo Didenybė Atsitiktinumas. Kartą, kai nutrintais treningais, neplautais plaukais ir patinusiomis akimis ji vedžiojo šunį, buvo nufotografuota paparacių. Los Andžele visi apie tai ir tekalbėjo: štai į ką pavirto aktorė, kėlusi ultimatumus pačiam Jimui Carrey...

    Po kurio laiko į Renee namus įsiveržė kažkoks tipas ir suriko: „Kaip ilgai jūsų ieškojau!“

    Jis pastebėjo didžiulį picos gabalą jos rankose: „Pica? Puiku! Kokios apimtys! Koks celiulitas! Valgykite, valgykite į sveikatą!“

    Aktorė filmui pagal Helen Filding knygą „Bridžitos Džouns dienoraštis“ buvo ieškoma jau seniai. Niekas iš žvaigždžių nesutiko vaidinti patologiškos trisdešimtmetės nevykėlės: juk tam reikėjo priaugti penkiolika kilogramų. Kenčiančios Renee fotografijos tapo idealiu herojės storulės portretu. Aktorė pasirašė kontraktą rekordinei sumai.

    R. Zellweger taip įsimylėjo savo heroję, kad ruošdamasi vaidmeniui su džiaugsmu ėmė storėti. Į filmo biudžetą įėjo sąskaitos už pyragėlius, kuriuos triskart per dieną pristatydavo jai į namus, ir mokestis specialiam žmogui, kuris vedžiojo Vufą – kad Renė neprarastų nė vieno savo brangaus kilogramo.

    „Viena spurga nepadės. Reikia bent 20 per dieną, ir taip – 5 savaites, tada ir bus rezultatas“, - prisipažino Renee. Ji kimšo saldžius batonėlius, picą su nežmonišku sūrio kiekiu, karštą šokoladą su grietinėle... Aktorė gan greitai pasiekė reikiamas formas: priaugo dar 6 kilogramus ir užsiaugino dvigubą pagurklį. Tiesa, dėl nereikalingo svorio ji tapo lėtesnė ir greit pavargdavo, bet stengėsi to nepastebėti.

    Eksperto komentarai

    Daug merginų norėtų priaugti svorio, bet negali. Tai kur kas sudėtingiau nei sulieknėti. Renee pavyko būtent todėl, kad ji linkusi pilnėti. Tačiau liesoms merginoms reikia ne kaloringą maistą valgyti, o kreiptis į endokrinologą.

    Renee „žygdarbis“... Skirtingai nuo daugumos pilnėjančių iš liūdesio damų, tik pinigai ir šlovė galėjo kaip nors pateisinti riziką, kuriai ji save pasmerkė. Ir tai vargu: ne veltui Holivude neatsirado aktorės, kuri net už milijonus būtų sutikusi priaugti svorio. Nutukimas juk ne juokai. Kuo daugiau svorio – tuo didesnis krūvis širdžiai.

    Pergalė pasiekta. Metas lieknėti

    „Bridžitos Džouns dienoraštis“ pavertė Renee žvaigžde.

    „Mama visą gyvenimą mane laikė negražia nevykėle, - prisipažino ji. – Bet kas galėjo pagalvoti, kad iš to galima uždirbti milijonus!“

    Jimas vėl pasiūlė susituokti. Įskaudinta Renee atsisakė.

    Bet šį kartą ji nepuolė kankintis dėl nepatikimo jaunikio. Priešingai: nusprendė grąžinti sau pirmykštes formas. Juolab kad to reikėjo darbui filme-miuzikle „Čikaga“.

    Aktorė išbandė viską: gėrė lieknėjimo arbatą, rijo riebalus deginančius papildus ir piliules nuo apetito, bet svarstyklių parodymai neguodė. Be to, pasirodė šalutiniai efektai – dirglumas, nemiga, sausumas burnoje. Padėjo tik preparatas, stabdantis riebalų pasisavinimą.

    Eksperto komentarai

    Galima išgerti tokių preparatų kursą, kaip kad padarė Renee, arba kartas nuo karto, jei nusimato puota. Pirma, jie pašalina trečdalį su maistu patenkančių riebalų, antra, disciplinuoja, nes pasižymi greitu ir aštriu laisvinamuoju poveikiu. Jei žinote, kaip baigsis suvalgius riebios kiaulienos gabaliuką, vargu ar jis pasirodys toks jau apetitiškas.

    Bet vis dėlto tai ekstremali priemonė. Juk sulieknėjus su tabletėmis ateina sudėtingiausias etapas: kaip vėl nepriaugti svorio? Todėl protingiausias ir patikimiausias būdas susigrąžinti figūrą – tiesiog pradėti teisingai maitintis. Po nedaug, dažnai ir teisingus produktus.

    Nesulieknėsite per rekordinį laiką, bet tai irgi gerai: dietologai mano, kad saugu sulieknėti ne daugiau kaip 400 gramais per savaitę. Galima pavadinti tai dieta, bet greičiau jau tai maitinimosi būdas – vienas ir visam gyvenimui. Tik taip galima būti tikram: kilogramai negrįš.

    O štai šalutiniai poveikiai, kuriuos jautė aktorė – griežtų dietų ir greito sulieknėjimo padarinys. Organizmas keršija: paaštrėja chroniški negalavimai, nusilpsta imuninė sistema, kenčia širdis. Ir visa tai veltui: kuo greičiau lieknėjate, tuo greičiau kilogramai su kaupu grįš.

    Po milijoną už kilogramą

    Po trejų metų Renee vėl buvo pasiūlyta numesti svorio. Dabar jau dalyvavimui filme „Bridžitos Džouns dienoraštis: ties proto riba“. Užduotis buvo ne iš lengvųjų: per 6 savaites papilnėti 6 dydžiais, nuo 46 iki 66 kilogramų. Aktorė sutiko: „Trokštu suvaidinti šį vaidmenį. Mes su Bridžita labai panašios, ir su malonumu priaugsiu svorio“.

    R. Zellweger nustojo sportuoti ir pasamdė dietologą. Jai teko du kartus padidinti kasdienį racioną: gydytojas „prirašė“ 4700 kalorijų per parą. Kas rytą aktorė suvalgydavo sumuštinį su sviestu ir sūriu, paskui – riebių makaronų, avokadų, migdolų... Ir stengėsi kaip galima mažiau judėti. Rezultatas – plius 15 kg.

    Filmavimams pasibaigus, vėl teko lieknėti: reguliariai bėgioti ir lankytis sporto salėje. Ant stalo – daugiausia tunas, neriebi kalakutiena, žalios arba garuose virtos daržovės be padažo, du litrai vandens kasdien ir žolių arbatos.

    Šiek tiek sulieknėjusi, Renee sumokėjo 3500 dolerių už savaitę SPA centre Kalifornijoje. 35 metų aktorei teko atlikti procedūrų kursą, kad sustangrintų veido odą – tokia buvo eksperimentų su nuosavu kūnu kaina.

    Aktorė pasiekė savo tikslo, nors kiek ir persistengė. Į vieną iš labdaros koncertų Los Andžele ji atvyko tokia liesa ir nusikamavusi, kad gerbėjai net išsigando dėl jos sveikatos.

    Eksperto komentarai

    Bet koks svorio priaugimas – ženklas eiti pas endokrinologą ir dietologą, net jei esate linkę į pilnumą. Reikia išsiaiškinti, kodėl pilnėjate, kad žinotumėte, kaip taisyklingai lieknėti.

    Nėra nieko blogiau nei žaidimas „sulieknėjau – sustorėjau“. Kiekviena tolimesnė pastanga sulieknėti būna vis sunkesnė. Gamta nesuteikia tiek daug galimybių pasiekti idealaus svorio. Būtent todėl labai svarbu nesilaikyti dietos, kurios ilgai neištversite, ir neiti į sporto salę, jei žinote, kad nesportuosite reguliariai.

    Kiek ir už kiek verta sulieknėti?

    Veikiausiai R. Zellweger užtektinai prisižaidė su svoriu. Pastaraisiais metais ji labai liekna. Asmeninis virėjas jai gamina patiekalus pagal dietologo rekomendacijas. Asmeninis treneris ruošia jai specialius pratimų kompleksus...

    Atrodo, Renee surado ir moterišką laimę su country stiliaus dainininku ir muzikantu Kenny. Jiedu susituokė 2005 m. mažoje Karibų jūros saloje. Bet pasakai nebuvo lemta išsipildyti – po 4 mėnesių Renee paprašė skyrybų.

    Ši naujiena sukėlė aibę gandų. Vieni kalbėjo, kad aktorė nemoka gaminti, kiti – kad vyras buvo nepatenkintas žmonos liesumu.

    „Draugai kalba, kad man būtų ne pro šalį susigrąžinti apvalesnes formas, - tuomet prisipažino R. Zellweger. – Bet aš dabar jaučiuosi kur kas geriau“.

    „National Enquirer“ atliko tyrimą ir išsiaiškino, kiek žvaigždės išleidžia asmeniniams treneriams, dietologams, procedūroms ir preparatams, norėdamos numesti svorio.

    Uma Thurman sumokėjo kone po 148 dolerius už kiekvieną savo numesto svorio kilogramą ir numetė 11,3 kg. Tikslas – skubiai sulieknėti po antrojo vaiko gimimo filmui „Nužudyti Bilą“.

    Kate Hudson už 27,2 kg turėjo sumokėti po 2427 dolerius.

    Queen Latifa atsisveikino su 20,4 kg ir 72 tūkstančiais dolerių.

    Oprah Winfrey į eksperimentus su savo figūra investavo 450 tūkstančių dolerių, tai yra po beveik 13 tūkst. už kiekvieną iš 58,5 prarastų kilogramų.

    Renee Zellweger proporcijų metamorfozės

  • Šaltinis
    Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
    www.DELFI.lt
    Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją