Beržų sula turi daug vitaminų ir mineralų, ji reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina imunitetą. Mineralai gerina kepenų būklę ir gydo kepenų ligas. Jie taip pat reguliuoja žarnyno veiklą (stabdo viduriavimą ir mažina vidurių užkietėjimą), apsaugo nuo gripo, galvos skausmo, netgi pleiskanų, taip pat ir tokių odos ligų kaip egzema. Ekspertai teigia, kad beržų sula kai kuriais atvejais gali išgydyti net psoriazę.

Liaupsindami gydomąsias beržų sulos savybes, gydytojai rekomenduoja ją gerti kaip šlapimą varančią priemonę, siekiant iš organizmo pašalinti toksinus ir skysčių perteklių. Tai savo ruožtu mažina celiulitą.

Komentuodami šią sensaciją, kurią plačiai paskelbė leidinys „Daily Mail“, apklausti gydytojai pabrėžė, kad beržų sula pagal sudėtį identiška kokosų pienui – joje yra baltymų, aminorūgščių, vertingų mineralų ir elektrolitų, taip pat ir organizmui būtinų fermentų.

„Beržų sulos ir kokosų pieno cheminė sudėtis panaši, bet beržų suloje yra medžiagos, kurios nėra kokosų piene. Tai saponinas, kuris veiksmingai mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir turi priešuždegiminių savybių.“

Dėl šių unikalių beržų sulos savybių ją patariama gerti ir sveikiems žmonėms, ir tiems, kuriuos kankina ligos ar negalavimai. Be jokios abejonės, beržų sula ypač naudinga pavasarį, kai bunda gamta – tada ji itin veiksmingai valo organizmą, sako gydytojai.

Lietuvoje šis puikus ir pigus gėrimas vertinamas nuo senų laikų, o dabar jį pagaliau pripažino ir visas pasaulis.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)