Rankoms negalima atlikti plastinės operacijos, kaip kad kitoms kūno dalims, taigi jų priežiūra turėtų tapti kasdiene grožio ritualo dalimi.

Pirmoji taisyklė – naudokite apsaugines pirštines.

Antroji – specialius kremus. Drėkinamųjų kremų naudojimas padės kovojant su odos išsausėjimu, vis dėlto su amžiumi, senstant odai ir nesaugant rankų ant jų gali atsirasti raukšlių ir dėmių. Jokių liaudies medicinos receptų – prisiminkite pirmąją taisyklę.

Trečioji taisyklė – kaskart tepdamos rankas specialiu kremu pasidarykite masažą. Kremą reikia tepti ne tik ant plaštakos, bet ir ant visų rankų, taip pat alkūnių. Sukamaisiais judesiais švelniai įtrinkite kremą į odą: tai normalizuos kraujotaką, praturtins audinius deguonimi ir padės odai geriau pasisavinti naudingąsias kremo medžiagas.

Yra gausybė specialių kremų, kurie ant odos paviršiaus suformuoja savitą apsauginį sluoksnį ir gali pakeisti pirštines tuo atveju, jei su jomis dirbti nepatogu. Užbaigusios visus namų ūkio darbus, nuplaukite rankas ir būtinai gerai jas nušluostykite. Jei paliksite drėgną odą, ji gali suskirsti nuo vėjo ir neaukštos temperatūros.

Dėl tos pačios priežasties nerekomenduojame naudotis drėkinamaisiais kremais žiemą, likus mažiau nei pusvalandžiui iki išėjimo į lauką – geriau pasiimkite su savimi ir pasitepkite rankas darbe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją