Ilgai dėl antsvorio besikankinusi moteris vieną dieną nutarė pakeisti savo gyvenimą: „Nuo svorio skaudėjo ir kojas, ir nugarą. Tačiau baisiausia buvo emocinė savijauta. Įsivaizduokite, pro pat mano namus teka švari, graži upė, o aš gėdijausi joje maudytis. Vieną dieną tiesiog nusprendžiau – gana. Ir pradėjau sveikai maitintis. Pirmiausia kategoriškai atsisakiau cukraus, o iki pietų valgydavau tik vaisius. Numetus pirmuosius kilogramus „užsikabinau”, per dieną sverdavausi po trisdešimt kartų“, – sako Violeta.

„Mano patirtis parodė, kad svarbiausia yra derinti produktus. Kiekvienai norinčiai sulieknėti galiu patarti – valgykite mėsą su daržovėmis, daržoves su duona, tačiau jokiu būdu nederinkite duonos ar bulvių su mėsa ir daržovėmis per vieną valgymą. Apie maisto derinimą rašo daug knygų, tereikia netingėti paskaityti ir prisiversti laikytis patarimų. Aš pati lieknėdama atradau naudingą taisyklę: valgyti tik tada, kai nori ir tik tai, ko iš tiesų nori. Net jei gamindavau maistą šeimai, pati valgydavau tai, ko norisi būtent man. Ir, žinoma, ne per daug. Taip pat atsisakiau bulvių, kruopų, ribojau saldumynus. Kitaip tariant, nebemetu į skrandį visko paeiliui kaip į šiukšliadėžę. Moterys, nebūtina valgyti visko, ko nesuvalgo jūsų vaikai ir ką gaila išmesti“, – atvirauja pašnekovė.

Drastiškų dietų moteris nesilaikė, todėl ir nukritę kilogramai sugrįžti neskuba. Prieš stiprią žemaitišką valią nutukimas – bejėgis. Dabar jau grakšti ir elegantiška 40 metų buhalterė pati galėtų konsultuoti su antsvoriu nesusidorojančias moteris.

Tačiau jei atsikratyti kilogramų Violetai padėjo užsispyrimas, tai su staigaus lieknėjimo pasekmėmis teko kovoti chirurgams. Greit ištirpus kilogramams oda aplink juosmenį nespėjo įsitempti ir nudribo. Liko vadinamoji „pilvo prijuostė“. Su šiuo defektu pačiai susidoroti neįmanoma, tad Violeta kreipėsi į „Misija – grožis“ specialistus. Jie moteriai pašalino net keturis kilogramus nereikalingos nukarusios odos. Grožio evoliucija tęsėsi net pusmetį, kol galiausiai Violeta tarsi naujai gimė.

Violetos lieknėjimo paslaptis išgirsite laidoje „Misija – grožis“ 20:30 val per LNK televiziją.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją