Riebi žuvis

Ekspertų teigimu, Omega-3 riebalų rūgštys, kurių gausu riebioje žuvyje (pavyzdžiui, sardinėse, lašišose ir skumbrėje, ne tik gerina smegenų veiklą, bet ir teigiamai veikia visą organizmą. Taigi, jeigu norite neturėti problemų su atmintimi, specialistai rekomenduoja valgyti riebią žuvį ne rečiau kaip du kartus per savaitę.


Lapinės daržovės

Tamsios lapinės daržovės taip pat teigiamai veikia mūsų smegenų darbą. Špinatai ir brokoliai pasižymi dideliu tokių antioksidantų, kaip vitaminas C ir beta-karotinas, kiekiu. Juose taip pat daug folio rūgšties, kuri gerina gebėjimą priimti ir apdoroti informaciją.
Kiaušiniuose daug vitaminų ir mineralų, kurių dėka šis maisto produktas puikiai tinka smegenims. Juose gausu geležies, jodo ir vitamino В12, todėl kiaušinius būtina valgyti reguliariai. Geležis formuoja raudonuosius kraujo kūnelius, kurie smegenis aprūpina deguonimi, palaiko jų aktyvumą, o jodas, kaip žinia, gerina gebėjimą spręsti užduotis.

Žalioji arbata

Smegenyse 80 procentų sudaro vanduo, todėl norint, kad jos gerai funkcionuotų, būtina palaikyti vandens balansą. Be mūsų organizmui taip būtino vandens, nepamirškite ir žaliosios arbatos. Mokslininkai tvirtina, kad ji gerina psichinį aktyvumą ir atmintį, o šiame gėrime esantys antioksidantai mažina demensijos išsivystymo riziką.

Šokoladas
Šokoladas

Ekspertai teigia, kad saikingas juodojo šokolado, turinčio smegenų darbą stimuliuojančių flavinoidų, vartojimas gerina kognityvines funkcijas bei aktyvina naujų neuronų formavimąsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)