„Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė atsiųstame pranešime spaudai tikina, kad kartais jų atsiradimą gali nulemti ne tik išorės veiksniai, bet netgi vitaminų trūkumas ar perteklius, bei dalijasi veiksmų planu, kuris padės kuo greičiau atsisveikinti su nepageidaujamu spuogeliu.

Gali nulemti net vitaminų perteklius

Spuogelių atsiradimą veido srityje ne visada nulemia tik hormonų pokyčiai organizme, pasakoja „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė. Ji pataria atkreipti dėmesį ne tik į neigiamus išorės veiksnius mūsų odai, bet ir mūsų įpročius vartojant vitaminus.

„Netinkama mityba, žalingi įpročiai, stresas, oro tarša ir, žinoma, neteisinga veido odos priežiūros rutina – tai vieni dažniausiai pasitaikančių faktorių, iššaukiančių nepageidaujamus spuogelius veido srityje. Visgi kartais tenka iš vaistininkų girdėti, kad sulaukiame ir tokių klientų, kuriems suaktyvėjo bėrimas dėl cinko ir vitamino A trūkumo arba atvirkščiai – dėl pertekliaus tokių vitaminų ir mikroelementų kaip jodas bei B grupės vitaminai. Todėl prieš renkantis bėrimo gydymą, labai svarbu išsiaiškinti jo atsiradimo priežastis“, – pasakoja A. Vareikienė.

spuogas, inkštiras, veidas

Ant spuogo palaikykite ledą

„Jeigu veido srityje atsirado spuogelis, kovai su juo pasitelkite ledą. Pasiimkite iš šaldiklio leduką, kompresą ar paprasčiausiai šaldyto maisto pakuotę – įvyniokite į švarų rankšluostį ir palaikykite 3–4 minutes ant spuogo. Pakartokite tai keletą kartų, kol šaltis nuramins paraudusią ir patinusią veido odos vietą. Jeigu turite svarbų renginį sekančią dieną, ši priemonė, sąžiningai kartojant ją per dieną, gali palengvinti nepageidaujamą vaizdą“, – pasakoja grožio specialistė.

Žalio atspalvio maskuokliai

Grožio specialistė pasakoja, kad nepageidaujamas spuogelis gali „pradžiuginti“ atsikėlus ryte, kai už poros valandų laukia svarbus susitikimas. Tokiais atvejais ji pataria rinktis ne iškilusios problemos pašalinimą, bet maskavimą. Geriausiai iškilusį ir paraudusį spuogelį užmaskuos būtent ne rausvo, o žalio atspalvio maskuojamosios priemonės. Tik jokiu būdu neskubėti jo spausti, nes taip galite dar labiau pabloginti odos situaciją, kai iškart ant žaizdelės tepsite maskuojamąsias kosmetikos priemones.

Salicilo ir glikolio rūgštys

„Norint greitai atsisveikinti su bėrimu, gali praversti odos priežiūros priemonės su salicilo ir glikolio rūgštimis. Salicilo rūgštis atveria užsikimšusias poras ir pašalina negyvas ląsteles. Tuo tarpu glikolio rūgštis ne tik valo poras, bet ir mažina odos nelygumus, randelius bei skatina odos atsinaujinimą. Šias rūgštis naudoja tiek aknės problemų turintys žmonės, tiek ji gali būti veiksminga vieną ar porą dienų prieš svarbų susitikimą norint pašalinti pavienius spuogelius. Tokiais atvejais, tepkite priemones su šiomis rūgštimis ant švarios odos prieš einant miegoti“, – pataria A. Vareikienė.

Veido odos pilingas – ne išeitis

Nors gali pasirodyti, kad veido odos pilingas gali padėti suvaldyti bėrimus, grožio specialistė pabrėžia, kad ši taisyklė negalioja daug spuogelių turinčiai odai. Tokiais atvejais geriau rinktis abrazyvinius šveitiklius, kurie yra švelnesni, todėl neperneš uždegimo visai veido odai. Taip pat kartkartėmis galima vietoje pilingo rinktis valomąsias veido kaukes – tai gali būti molio, nulupamos arba lakštinės.

Nelieskite veido odos rankomis

„Svarbiausia, nepamirškite auksinės taisyklės – kuo mažiau liesti veidą rankomis ir patiems nespausti atsiradusių spuogelių. Rankomis ant mūsų veido patenka įvairūs nešvarumai ir bakterijos, o jeigu dar patys pabandome išspausti ar pakrapštyti atsiradusius spuogelius, tai mums gali kainuoti odos uždegimus, infekcijas, pigmentines dėmes ar netgi randelius ant veido. Geriausiai savo oda pasirūpinsime naudodami pilingus, o gilesniam valymui kreipdamiesi pagalbos į specialistus“, – pataria grožio specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją