Procedūra puikiai tinka tiems, kurie nori koreguoti kūno linijas, o taip pat ir moterims po gimdymo, vyrams, turintiems padidėjusias krūtis (ginekomastija), ligoniams, kuriems diagnozuotos lipomos.

Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ plastikos chirurgas Mindaugas Kazanavičius šių metų lapkritį stažavosi Vokietijoje, iš kur parsivežė naujausią informaciją apie šią procedūrą. Gydytojas sutiko atsakyti į keletą mūsų klausimų.

- Papasakokite apie lazerinės lipolizės naujienas.

- Patobulėjusių metodikų dėka procedūros trukmė dar labiau sutrumpėjo, jos atlikimas tapo paprastesnis. Lazerinė lipolizė yra mažai traumuojanti, saugi procedūra, kurios metu nereikia bendrinės nejautros, nereikalingas specialus pasiruošimas operacijai. Vos po vienos procedūros gaunamas estetinis efektas, nelieka nelygumų, nereikia papildomų operacijų.

Svarbiausia tai, kad, oda patempiama, todėl nelieka sudribusios odos efekto, ko nepavyksta pasiekti kitiems kūno korekcijos metodams. Pacientams praktiškai nereikia analgetikų, greičiau ir gražiau gyjama, mažesnės mėlynės, namo išleidžiama tą pačią dieną. Daugumai pacientų svarbu ir tai, kad jau sekančią dieną galima grįžti į darbą, jei darbas nėra fizinis, o prie kūno priglundanti kompresinė apranga yra nešiojama po įprastais rūbais ir yra nematoma – tai labai patogu.

- Kokio svorio žmonėms rekomenduojama ši procedūra?

- Įprastai lazerinė lipolizė atliekama normalaus svorio ar nedidelį antsvorį turintiems pacientams, kurie nori padailinti kūno formas. Dažniausiai šalinamas įvairių stadijų celiulitas, dailinamos kojos ar koreguojamas po gimdymo atsiradęs pilvukas. Jei kreipiasi didelį antsvorį turintys pacientai, jiems visų pirma rekomenduoju subalansuoti mitybą, sportuoti, laikytis dietologo sudarytos dietos.

Tik tada, kai sumažės svoris, galima lazerinės lipolizės pagalba nuo probleminių kūno vietų pašalinti perteklinio riebalinio audinio sankaupas ir tokiu būdu sumodeliuoti gražią figūrą.

- Kam nerekomenduojama procedūra?

- Procedūros neatliekamos pacientams kurie serga cukriniu diabetu, serga autoimuninėmis, inkstų, kraujo ligomis, nėščioms moterims. Pacientai sergantys lėtinėmis širdies ir plaučių ligomis prieš lazerinės lipolizės operaciją turi išsamiai konsultuotis su gydytojais. Kiekvienas atvejis individualus, todėl visais atvejais labai svarbu apie savo sveikatos būklę papasakoti operuojančiam gydytojui.