1. Kamuolio ridenimas į priekį.

Pratimas stiprina pilvo, sėdmenų, vidurinės nugaros dalies raumenis, o taip pat sulenkiamuosius klubų raumenis ir pakinklių sausgysles.

Atsiklaupkite ant kelių , liemuo ir klubai statmeni grindims, plaštakos sugniaužtos į kumščius. Nekeisdamos klubų padėties, atsiremkite abiem rankomis į kamuolį ir pradėkite jį ridenti į priekį.

Kai pasilenkimo kampas bus maždaug 45°, sustokite, giliai įkvėpkite, įtraukite pilvą ir toliau ridenkite kamuolį nuo savęs, kol pradėsite jausti pilvo raumenų tempimą. Kamuolio stūmimo greitis turi būti minimalus, kitaip jūs rizikuojate nukristi ant grindų. Grįžkite į pradinę padėtį ir pakartokite pratimą iš pradžių.

2. Tiltelis su viena koja.

Pratimas stiprina pilvo, sėdmenų, vidurinės nugaros dalies raumenis bei kelių sausgysles.

Atsigulkite ant nugaros, padėkite kulkšnis ant kamuolio, lėtai sulenkite kelius. Rankos ištiestos šalia kūno. Atsiremkite kaire pėda į kamuolį, dešinę koją sulenkite ir traukite link krūtinės: sulenkimo kampas turi būti 90°, o blauzda nukreipta į grindis. Nekeisdamos kojų padėties, pakelkite kūną nuo grindų; kairė koja ir liemuo turi sudaryti vieną tiesią liniją.

Grįžkite į pradinę padėtį, padarykite reikiamą pakartojimų skaičių, paskui pratimą atlikite kita koja. Kad pratimas būtų efektyvesnis, atlikite jį su pakelta ištiesta koja.

Pratimus su fitneso kamuoliu darykite 2-3 kartus per savaitę, atlikdamos po 2-3 priėjimus iš 8-12 pakartojimų. Tarp priėjimų darykite 1 minutės pertrauką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją