Tinkamos plaukų priežiūros priemonės

Atvėsus orams pagrindinės plaukų priežiūros priemonės būtų: geras šampūnas, kuris nesausina plaukų.

Kaukė, būtinai vieną kartą per savaitę, galima naudoti ir dažniau su ilgesniu išlaikymu, kurios nerekomenduojama tepti į šaknis, nes sukelia riebalavimąsi ir sunkiai išsiplauna. Tokiais atvejais plaukai greičiau susiriebaluoja ir atrodo kaip nešvarūs. Jeigu kaukė nededama, būtinai reikia naudoti balzamą arba kondicionierių. Papildomai gali būti naudojamos atstatančios priemonės: ampulės, aliejukai, ilgalaikės kaukės kurios yra naudojamos salonuose.

Žinoma, rezultatas priklauso nuo gamintojo ir kosmetikos kokybės. Viena iš efektingesnių procedūrų yra saloninė plaukų atstatomoji procedūra su infraraudonaisiais spinduliais ir ultragarsu.

Infraraudonieji spinduliai sulygina kutikulę ir suteikia idealų blizgesį, o ultragarsas suskaldo atstatomąsias kaukės geriausias medžiagas į mažesnes daleles ir dėl to jos geriau įsiskverbia į plauką.

Nenaudoti šepečių

Taip pat rekomenduojama plaukų iššukavimui nenaudoti šepečių, tik retas šukas. Naudojant tiesinimo žnyples reikėtų visą laiką naudoti apsauginę priemonę nuo karščio, kad nenudegintų plauko. Ilgą laiką nerekomenduojama naudoti purinamųjų šampūnų, jie nusausina plaukus bei odą.

Kai labai slenka plaukai

Pastebėjus didesnį plaukų slinkimą nei visada, pirmiausia reikėtų išsitirti kraują dėl geležies trūkumo ar hormonų sutrikimo. Tai pat būtina stebėti savo mitybą ar ji yra pilnavertė.

Jei sveikatos sutrikimų nėra, bet yra padidėjęs slinkimas, galima naudoti kosmetikos priemones nuo slinkimo, kurios pagreitina plaukų ataugimą bei ilgaamžiškumą.

Dažytiems plaukams rekomenduojamos priemonės, kurios išlaiko plaukų sintetinį pigmentą ilgesnį laiką. Jų yra kelių rūšių, vienos su spalvotais pigmentais atitinkančiais spalvą, kitos be pigmento, bet naujausių technologijų, kurios prailgina spalvos blizgesį ir sodrumą ir tinka įvairių spalvų plaukams.

Cheminis sušukavimas nebemadingas

Cheminis sušukavimas šiuo metu nėra populiarus, bet kai kurie žmonės vis dar naudojasi šia paslauga. Tokių plaukų priežiūra turėtų būti ypatinga. Paprastai gamintojai tokiems plaukams išleidžia atskirą kosmetikos liniją, todėl rekomenduojama ja ir naudotis.

Stilistai pabrėžia ir primena, kad prižiūrėti ir tausoti plaukus būtina, nes sveikas plaukas yra kirpimo bei dažymo pagrindas, tuomet ir šukuosena išliks visada graži ir nuostabi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)