Nustatyta, kad dažniausiai moterys smurtauja ar vagia būtent PMS laikotarpiu. Beje, daugelyje šalių PMS yra lengvinanti aplinkybė, jei nusikaltimas buvo padarytas per PMS.

Priešmenstruacinio sindromo keliami nepatogumai kinta su amžiumi. Jaunoms mergaitėms simptomai nėra labai jaučiami, brendimo laikotarpiu skausmas gali padidėti ir vėl sumažėti po gimdymo. Priešmenstruacinio sindromo stiprumas palaipsniui mažėja artėjant menopauzei.

Moterys, susidūrusios su nuotaikų kaita, pykčiu, sumišimu ir pilvo skausmu, nežino, kaip sau padėti, tad dažniausiai ima vartoti vaistus.

Kančios, susijusios su menstruacijų skausmais, yra nereikalingos - jos atsiranda dėl blogų įpročių, aplinkos toksinų ir streso.

Ką daryti, kad jaustumėtės geriau prieš artėjančias menstruacijas bei jų metu. Jei esi viena iš daugelio moterų, kuri kenčia nuo PMS, gali baigti kančias naudodamasi penkiomis paprastomis taisyklėmis.

1. Valymo dietos, tai reiškia:

- nevartoti kofeino, cukraus, alkoholio;

- nepraleisti pagrindinių valgymų - pusryčių, pietų, vakarienės;

- nevalgyti likus trims valandoms iki miego;

- valgyti daugiau vaisių ir daržovių.

2. Sportuokite - aktyvi fizinė veikla svarbi tam, kad organizmas sureguliuotų hormonus. Tam tinkami aerobikos pratimai, joga, meditacija, bėgiojimas, pasivaikščiojimas vakarais.

3. Venkite streso - pagulėkite karštoje vonioje, išbandykite jogos pratimus, masažą, gilų kvėpavimą, meditaciją. Stenkitės atrasti laiko sau, savo pomėgiams.

4. Pasitarę su šeimos gydytoju, vartokite papildus:

- magnio citratas - nuo 400 iki 600 mg per dieną.

- kalcio citratas - 600 mg per parą.

- nakvišų aliejus - dvi 500 mg kapsules du kartus per dieną.

5. Išbandykite alternatyvius gydymo metodus - homeopatiją, akupunktūrą ir kt.

Pabandykite laikytis šių taisyklių ir jau po 2 mėnesių turėtumėte pajusti pokyčius savo organizme.

Daugiau apie tai skaitykite www.vitaminai.lt