Šiemet parodoje pristatomos karščiausios grožio naujienos, madingi kirpimai ir dažymai, bus galima apžiūrėti rekordui pateiktą suknelę ir plaukų pluošto, iš arti pamatyti pripažintų juvelyrų, aksesuarų gamintojų darbus. Profesionalų varžytuvės – ir žiūrovų akims Parodoje dalyvaujantys specialistų teigimu, ši grožio industrijos paroda atitinka paskutinius mados vėjus.„Jau 24-tą kartą vyksianti didžiausia Baltijos šalyse grožio industrijos paroda, kasmet sutraukia garsiausius grožio, stiliaus ekspertus iš Lietuvos ir užsienio.

Parodoje pristatomos naujausios plaukų dažymo ir kirpimo tendencijos, vakarinio, kasdienio, vestuvinio makiažo technikos, nagų priežiūros produktai, manikiūro paslaugos, kosmetologijos naujovės. Čia kiekviena moteris ras tai, kas ją domina, kuo galės pasinaudoti kasdien bei ypatingų švenčių progomis. Taip pat šiemet itin džiaugiamės išaugusia autorinio dizaino salės kolekcija, kurioje savo juvelyrikos, dizaino ir aksesuarų sprendimus siūlys net 80 meistrų“, – sako parodos vadovė Dovilė Vertelytė-Saldukienė.

„Pelenėje 2017“ tradiciškai bus renkami geriausi kirpėjai ir vizažistai, meistriškiausi antakių ir blakstienų specialistai. Blakstienų priauginimo čempionate meistrai žada unikalių naujovių. Kas tai bus – lieka paslaptis, bet reginys žadamas įspūdingas. Šias, kaip ir kitas grožio meistrų varžytuves bus galima stebėti iš arti – čempionatų erdvės bus atviros lankytojams ir specialistams, meistrų kuriamą meną bus galima akylai sekti.

Šiemet Lietuvoje, „Pelenėje“ pirmą kartą bus organizuojamas tarptautinio manikiūro ir nagų dizaino profesionalų čempionato „NAILPRO“ Rytų Europos finalas, kurį laimėjęs meistras vyks į čempionato finalą Las Vegase, JAV. Ta proga į Vilnių atvyks garsūs nepriklausomi teisėjai, kurie patys kuria pasaulines nagų dizaino kryptis bei naujas technikas. Greta plaukų, nagų ir blakstienų specialistų savo jėgas išbandys ir jaunieji kosmetologai. Vyks atviras Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų konkursas, kuriame dalyvaus geriausi baigiamųjų kursų studentai.

„Šiuo metu Lietuvoje yra 12 mokymo institucijų, ruošiančių kosmetologus. Konkurse dalyvaus geriausi iš geriausių. Šis konkursas – geras būdas pasidalyti patirtimi, pasidairyti, ko per metus išmoko ir pasiekė studentai“, – sako kosmetikų ir kosmetologų asociacijos prezidentė Rūta Bražiūnienė. Parodos lankytojus džiugins ne tik grožio meistrai ir subtilų meną ant moters kūno kuriantys specialistai, bet ir rekordai. Suderinus su agentūra „Faktum“, „Pelenės 2017“ scenoje bus galima išvysti iš plaukų pluošto sukurtą suknelę su ilgiausia vilktimi.

Sekmadienį, balandžio 9 d., visos moterys kviečiamos į COSMO dieną. Šio pirmą kartą organizuojamo renginio viešnia – grožio salono „Studio M“ įkūrėja Milita Daikerytė. Vizažo meistrė kartu su savo komanda ne tik patars, bet ir parodys, kaip susikurti patrauklų įvaizdį, kuris ir gatvėje, ir asmenukėje atrodytų tobulai. Kitoje renginio dalyje - diskusijoje dalyvaus fotografė Simona Bekupė ("Fotogenijai"), žurnalo "Panelė" stilistė Miglė Kazėnaitė ir vizažistė Milita Daikerytė - šie profesionalai dalinsis patarimais, kaip pasidaryti fotogenišką makiažą, į ką atkreipti dėmesį fotografuojantis skirtingoms nuotraukoms ir kokių vengti aprangos klaidų.

Užsienio svečiai ne tik dalinsis patirtimi, bet ir pristatys autorinius dizaino darbus Grožio industrijos parodoje jau tradiciškai įsikurs ir Autorinio dizaino salė, kurioje šiemet karaliaus papuošalai. Naujausias autorinių juvelyrinių dirbinių kolekcijas pristatys garsūs Lietuvos juvelyrai: Tadas Deksnys, Julius Vaitkus, Aurelija Šimkutė, Vilija Šabunkaitė, Ispanijoje gyvenantis ir kuriantis Vaidas Gaižauskas. Iš viso Autorinio dizaino temai parodoje atstovaus daugiau kaip 80 juvelyrų, dizainerių, aksesuarų kūrėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Prancūzijos.

„Pelenė 2017“ sulauks svečių ne tik iš kaimyninių valstybių – Latvijos, Estijos, Rusija, Lenkijos, Ukrainos, bet ir iš tolimesnių kraštų – Italijos ir Ispanijos. Renginyje dalyvausiantys ispanų kūrėjai yra užpatentavę pikselinę plaukų dažymo techniką, kuria nudažyti plaukai primena kompiuterio ekrano pikselius.

„Tai labai įdomūs kūrėjai, jų darbai – išskirtiniai. Jie turi unikalų požiūrį į moters grožį, kūrybą, meną. Šie svečiai atsiveža savo aksesuarus, drabužius. Ispanai surengs ekspresyvų šou. Tai, ką jie daro yra menas, o ne plaukų dažymas. Į savo kuriamus darbus jie žiūri labai atsakingai, niekada nedaro vienodų darbų, didelį dėmesį skiria detalėms“, – būsimos parodos užsklandą atskleidžia Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

J. Mačiulienė sako, kad artėjanti „Pelenės 2017“ paroda – darbymetis grožio specialistams, bet tuo pačiu ir didelė šventė. „Šiųmetė „Pelenė 2017“ bus kiek kitokia, nes daug dėmesio bus skirta ne tik grožiui, konkursams ir naujienoms, bet ir mokymuisi, diskusijoms, tobulėjimui.
Jau penktadienį grožio industrijos specialistai galės dalyvauti seminaruose, kuriuose daugybę metų grožio srityje dirbantys specialistai dalysis savo patirtimi, įžvalgomis ir naujausiomis tendencijomis“, – sako J. Mačiulienė.

Pasak jos, grožio versle svarbu ne tik naujausi produktai ir mados, bet ir grožio filosofija, kliento lūkesčių jautimas, menas dovanoti grožį. Žmonės teikiantys grožio paslaugas turi būti gražūs tiek išore, tiek vidumi, todėl seminarai – gera proga įsigilinti ne tik į grožio naujienas, bet ir į save.

„Bus kalbama apie patirtis, spalvas, pojūčius – tai, kas dažnai lieka nepastebima, bet yra labai svarbu. Grožio specialistai turės progą akimirką sustoti, pagalvoti“, – sako kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė. Trys dienos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lankytojams atskleis profesionalaus grožio pasaulio užkulisius, leis susipažinti su naujausiomis tendencijomis ir sužinoti, kaip slapčiausius grožio specialistų triukus perkelti ir pritaikyti kasdienybėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)