Dauguma mūsų žino, kad spuogų spaudinėjimas gali sukelti infekciją, bet nepaisydami nieko pasiduodame pagundai ir vis vien rizikuojame.

Kiekvienas mūsų ko gero yra išsispaudęs vieną ar kitą spuogą, bet dermatologai primygtinai pataria atsispirti šiam norui – ne tik todėl, kad tai nehigieniška ir gali likti randų, bet labiausia todėl, kad tai gali baigtis mirtimi, rašoma independent.co.uk.

„Pavojingas trikampis“ skamba kaip iš siaubo filmo, bet derėtų šį perspėjimą vertinti rimtai. Tai sritis, kuri apima dalį akių, nosį, lūpų kampučius ir viršutinę lūpą. Jei joje atsirastų infekcija, gali grėsti rimtos komplikacijos.

Kraujagyslės iš šios srities driekiasi iki pakaušio ir eina tiesiogiai per smegenis, o tai reiškia, kad čia atsiradusi infekcija gali pakliūti į nervų centrą. Labai retais atvejais dėl tokios infekcijos žmogus gali prarasti regėjimą, jį gali paralyžiuoti ar net ištikti mirtis.

Net jei kartais niežės nagus išspausti vieną kitą spuogą ir pajusti akimirkos pasitenkinimą, vis dėlto jokiu būdu nekiškite nagų prie pavojingo trikampio. O jei pagundai atsispirti nepavyko ir po to pastebėjote infekciją – nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)