Pateikiamą sąrašą septynių dalykų, kurių geriau neužsisakinėti viešo maitinimo įstaigose.

Dienos patiekalas

Kartais dar vadinamas „Šefo ypatinguoju“. Visi restoranai ypatinguosius dienos patiekalus gamina iš produktų, kurių galiojimo laikas greitai baigsis, tai yra, ne iš pačių šviežiausių. Todėl ir kaina būna atitinkama.

Salotos su „Iceberg“ salotų lapais

Šios salotos sudarytos daugiausiai iš vandens, jos praktiškai neturi maistinės vertės, bet jų kaina kažkodėl nenormaliai iškelta. Jei norite daugiau naudos sveikatai, rinkitės špinatus, gražgarstę arba bent jau įvairių salotų mišinį.

Mėsos kepsnys

Jis niekada nebus toks skanus, kaip gamintas mamos, greičiausiai todėl, kad restorane naudojama daugiau mėsos pakaitalo, nei tikros mėsos.

Priešpaskutinis pagal brangumą vynas

Restoranai iš tiesų lobsta iš lankytojų, kurie renkasi, kaip jie mano, vidutinį variantą, nes neproporcingai padidina jo antkainį (kartais net 400 procentų!). Tad arba gerkite pigiausią vyną, arba kelkite kartelę ir užsisakykite iš brangesniųjų sąrašo.

Mėsainiai su pikantiškais priedais

Jei nesate užtikrinti, kad šefas tikrai naudoja aukštos kokybės prabangos produktus, venkite demokratiškų patiekalų su prabangiais priedais, tokiais kaip trumų aliejus ar ikrai (arba bandelė su aštuonkojų rašalu).

Tai, kas skamba kaip gurmaniškas patiekalas, dažniausiai būna gudrus pinigų lupimas – ypač kalbant apie trumų aliejų, nes komerciniu būdu gaminant trumų aliejų, į paprastą alyvų aliejų įmaišoma trumų skonio dirbtinių medžiagų.

Patiekalas „Visko po truputį“

Žinote, kaip sakoma, kad „alkano akys didelės“? Nesusigundykite didele „visų patiekalų po truputį“ porcija, nebent iš tiesų esate išbadėję ir tikrai žinote, kad sukimšite viską. Kitaip išmesite pinigus, persivalgysite ir sutriks skrandis.

Ledai

Jei įstaigoje ledai negaminami vietoje, nešvaistykite jiems pinigų, net jei meniu parašyta, kad jie „aplieti šokoladiniu padažu“ ir „apibarstyti sausainių trupiniais“. Už vienos tokios porcijos kainą parduotuvėje įsigysite visą litrą ledų, o sausainiais kaip nors apibarstysite patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)