Kovojame su prakaitavimu

Jeigu nesergate hiperhidroze, kai prakaituojama itin gausiai, kovoti su šia problema galima ir naminėmis priemonėmis. Vėsi vonelė – būtent tai, ko reikia vasarą. Po šios vandens procedūros pabarstykite kojas talku. Pėdos ilgam išliks sausos.

Naudokite priemones nuo prakaitavimo. Jų sudėtyje esančios cinko, aliuminio ar cirkonio druskos, reaguodamos su prakaitu, sudaro junginius, sutraukiančius poras. Tai padeda sumažinti prakaitavimą.

Vakarais ištepkite pėdas kremu, kurio sudėtyje gali būti gaivinančio mentolio, salicilo rūgšties, ramunėlių arba šalavijų ekstraktų, turinčių antibakterinį poveikį ir sausinančių odą. Avalynei naudokite dezodoruojančias kapsules, kurios naikina nemalonų kvapą 3 mėnesius. Jas nakčiai reikia palikti avalynės viduje.

Atšaukiame „sausąjį“ įstatymą

Veikiant agresyviems faktoriams (saulei, vėjui, jūros vandeniui), kojų oda praranda drėgmę ir ima sausėti. Pėdų oda gali suaižėti, atsirasti mažyčių žaizdelių. Jos gali tapti skausmingos ir parankios įvairioms infekcijoms, įskaitant ir pėdų grybelį. Dėl šios priežasties 2 kartus per savaitę nušveiskite pėdų odą šveitikliais su avokadų aliejumi ar taukmedžio sviestu. Tai apvalys odą nuo negyvų odos ląstelių, sustiprins gynybines jos funkcijas ir parengs kremo sluoksniui.

Vasarą kojoms labiau tinka drėkinantys kremai su augaliniais, o ne mineraliniais aliejais, kurie blogiau prasiskverbia į odą. Tepkite drėkinančiu kremu ne tik pėdas, bet ir kelius, kuriems taip pat dažnai trūksta drėgmės.

Be pabrinkimų

Kojų tinimas vasarą yra labai dažna problema. Visų pirma, reikėtų išsiaiškinti, ar kojos netinsta dėl širdies, kraujagyslių, kepenų, inkstų ar limfos sistemos ligų. Tačiau jei esate sveika ir kojų tinimas tėra kosmetinio pobūdžio, kovokite su juo savarankiškai.

Likus 2 – 3 val. iki miego, stenkitės gerti mažiau skysčių. Avėkite patogiais bateliais ne didesne kaip 3 – 5 cm pakulne. Nepamirškite, kad skysčius organizme sulaiko alkoholis, cukrus, druska ir kava. Pasistenkite nevartoti šių produktų bent jau karštuoju paros metu. Nesėdėkite, uždėjusios koją ant kojos – tai sukelia kraujo sąstovį venose.

Du kartus per dieną apiplaukite kojas jūros druskos tirpalu (1 arbatinis šaukštelis vienai stiklinei vandens), o tada – šaltu vandeniu. Jūros druska valo odą ir stiprina venų sieneles.

Pavargusių kojų sindromas

Šis sindromas itin reiškiasi vasarą, karštos dienos pavakary. Pagrindinės jo priežastys – sėdimas darbas biure, nejudrus gyvenimo būdas ir antsvoris. Kojų nuovargį padeda pašalinti kremai ir geliai su ginkmedžio ekstraktu. Šio augalo ekstraktas turi antioksidacinį poveikį, mažina tinimą, reguliuoja kraujagyslių tonusą. Šaldančių priemonių sudėtyje būna pelžiedžių ekstrakto, guris gerina ir stimuliuoja kojų kraujotaką. Panašiai veikia ir kamparas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)