Kirpkite

Pirmasis žingsnis, norint atsiauginti gražius ir sveikus plaukus - kirpimas. Jums reikia atsikratyti pažeistų plaukų, kad ir kiek jų būtų. Tai tas žingsnis, kuris visuomet sukelia protestą. Apsilankykite pas kirpėją ir paprašykite apkirpti pažeistus plaukų galiukus bei suformuoti kirpimą. Taip ir atrodysite gražiai, ir paruošite savo plaukus.

Kirpkitės taip dažnai, kaip tik jums būtina. Dauguma kirpėjų rekomenduoja galiukus pakirpti kas šešias arba aštuonias savaites. Jei pastebėjote, kad plaukai auga pernelyg lėtai, taip gali būti dėl to, kad jie pažeisti.

Jei norite atsiauginti plaukus, paprašykite kirpėjo parodyti, kiek plaukų jis ruošiasi nukirpti.

Venkite aukštos temperatūros

Stenkitės nesinaudoti plaukų džiovintuvu, žnyplėmis plaukams ar jų tiesintuvu. Net jei naudojate apsaugines priemones, plaukams vis tiek pakenkiama, jų augimas gali sulėtėti arba išvis sustoti. Jei negalite gyventi be plaukų džiovintuvo, naudokite užtektinai apsauginių priemonių.

Nesinaudokite cheminėmis priemonėmis

Venkite cheminio sušukavimo ar dažymo stipriais dažais - tai kenkia plaukams. Jei dažote plaukus, rinkitės priemones, kuriose nėra peroksido. Sveiki plaukai atrodys puikiai bet kokiu atveju, o jūs juk nenorite nuolat dažyti ataugančių šaknų.

Segtukams - ne!

Nenaudokite segių ar segtukų, kurie gali pakenkti plaukams. Tai gali būti segtukai su metalinėmis dalimis, gali būti ir gumytės, per stipriai suveržiančios plaukus.

Tinkamai maitinkitės

Jei jūsų organizmas negauna maistinių medžiagų, tai atsiliepia plaukų būklei. Įsitikinkite, kad gaunate pakankamai vitaminų ir mineralų, ir kad jūsų racione užtenka riebalų.

Švelniau!

Niekad nešukuokite šlapių plaukų, naudokite retas šukas, esant būtinybei, ir priemones, palengvinančias plaukų iššukavimą, tik ne per daug, kitaip plaukai atrodys sulipę.

Naudokite šaltą vandenį

Praskalaukite plaukus šaltu vandeniu, tai teigiamai veikia ir galvos odą, ir pačius plaukus, jie tampa blizgūs ir sveiki.

Kondicionierius - plaukų draugas

Kartą per mėnesį naudokite stipraus poveikio kondicionierių, prieš tai kiek ilgiau nei įprasta neplaukite galvos. Plaukai bus pamaitinti ir švelnūs.

Nors esti daugiau patarimų apie tai, ko nereikėtų daryti, nei apie tai, ką daryti būtina, atsiauginti plaukus ne taip ir sunku. Jei įprasite jais tinkamai rūpintis, jie atrodys puikiai nepriklausomai nuo jų ilgio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)