Odos valymas – viena iš svarbiausių veido priežiūros procedūrų, kuri yra būtina bet kokiu metų laiku. Kaip ją valyti, žinome visos – dukart per dieną reikia praustis, kas vakarą nusivalyti makiažą, šveisti odą šveičiamuoju kremu, palepinti kaukėmis kartą ar du kartus per savaitę. Tačiau ne visada tai darome tinkamai.

Odos valymo procesas baigiantis žiemai turi savo subtilybių, kurias mes dažnai pamirštame, arba tiesiog apie jas nežinome.

5 odos priežiūros klaidos

Per dažnai prausiamės. Nesaikingumas niekada neduoda gerų rezultatų, net ir kalbant apie veido prausimą. Jei iki blizgesio poliruojame veidą ir naudojame grubios tekstūros šveičiamąsias priemones, nuvalome apsauginį lipidų sluoksnį, ir oda gali tapti per sausa.

Netinkamas prausiklis. Šaltuoju sezonu naudokite švelnesnį veido prausiklį, ypač tinka su drėkinamaisiais komponentais. Muilo naudoti negalima.

Per karštas vanduo. Žiemą oda išsausėja, o karštas kietas vandentiekio vanduo dar labiau pablogina padėtį. Prauskitės vos šiltu ar vėsiu vandeniu, dar geriau – valykite veidą pieneliu ir toniku.

Veido valymo ignoravimas. Jei einate miegoti nenusipraususios veido, paliekate ant odos visas bakterijas, kurios neleidžia gamintis sebumui (ypatingam sekretui, turinčiam apsauginių funkcijų), todėl oda atrodo blausi.

Per dažnai šveičiame veidą šveitikliais. Žiemą būtina naudoti šveitiklius ir valomąsias kaukes, padedančias pašalinti negyvas odos ląsteles. Tačiau šveisti ir valyti odą galima ne dažniau nei dukart per savaitę, antraip jautri oda iki pavasario gaus daugybę mikrotraumų, kurias vėliau teks gydyti.

Eksperto patarimas

Trys svarbiausi veido priežiūros etapai bet kokiu metų laiku – valymas, šveitimas ir drėkinimas. Baigiantis žiemai, prasidedant pavasariui, odą reikia papildomai drėkinti. Jokiu būdu negalima jos valyti agresyviai – tempti, trinti. Taip pat nepatartina naudoti muilo, geriau pienelį ar valomąjį kremą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją