aA
Pavargote nuolat jaustis alkani? Ieškoti maisto, kuris būtų skanus, pripildytų skrandį, bet neviršytų dienos kalorijų skaičiaus? Pasinaudokite šiuo sočių maisto produktų sąrašu – produktų, kurie suteikia sotumo ir pasitenkinimo jausmą.
Vaisiai, obuoliai
© Corbis/Scanpix
Sočiuose produktuose gausu ląstelienos, - bent trys gramai porcijoje. Ląsteliena absorbuoja vandenį virškinimo trakte ir taip sukelia sotumo jausmą. Juose gausu vandens, o tai taip pat suteikia sotumo. Pagalvokite, kaip skiriasi drėgme žalias obuolys bei sauja bulvių traškučių; akivaizdu, kad obuolys pripildo skrandį geriau nei traškučiai.

Juose daugiau angliavandenių, mažiau riebalų. Riebaluose daugiau kalorijų nei angliavandeniuose, o maistas, kuriame gausu angliavandenių, greičiau pasotina. Sotūs produktai būna mažiau apdoroti. Perdirbtuose produktuose paprastai mažiau ląstelienos ir daugiau paprastųjų angliavandenių, o tai reiškia, kad galite suvalgyti visą pakelį traškučių ir vis tiek jaustis alkanas.

Dabar, kai žinome, kokio maisto ieškoti, kuomet pilvas pradeda gurgti, pamėginkite pasinaudoti šiais pasiūlymais:

Švieži vaisiai, ypač su žievele (obuoliai, kriaušės, persikai) arba citrusiniai vaisiai (mandarinai, apelsinai, greipfrutai).

Rudieji ryžiai, ruošiami šaltoms salotoms, plovui, kaip garnyras. Jei šeimyna nusuka nosis nuo rudųjų ryžių, pamėginkite juos maišyti su baltaisiais.

Keptos bulvės, žinoma, su lupenomis. Valgykite su kepintomis daržovėmis, aštriu padažu, paprastu neriebiu jogurtu arba net vegetarišku čili. Kai kurie žmonės mėgsta šaltas keptas bulves greitam užkandžiui, bet jas taip pat lengva pašildyti mikrobangėje.

Pupos. Sėjamuosiuose avinžirniuose, pupelėse, lęšiuose, pupose ir kt. gausu ląstelienos, maistinių medžiagų, kurios padės išlaikyti sotumo jausmą iki kito valgymo. Dėkite jų į salotas, sriubas, troškinius, makaronus ar ryžius.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rajono mokykloje dirbanti mokytoja atvira: ne vienas mokinys savo vietą mato užsienio braškių lysvėje (15)

1000 – tokių skaičių mokinių dar pamena mokykloje mačiusi Lazdijų Motiejaus Gustaičio...

Ultimatumas Lietuvai: nesusipratimų virtinė ir keistos pasekmės sugriovė seną mitą (256)

Šimtmečius gyveno kaip vyras su žmona. Buvo visko – ir barnių, ir susitaikymų. Tačiau staiga...

Snygis baigėsi, vairuotojų problemos ne – automobiliu geriau niekur nevažiuoti (121)

Vilniaus vairuotojams prieššventinė savaitė, panašu, taps rimtu išbandymu nervams. Antradienį...

Karolinos Liukaitytės vyras susidūrė su rimtais nemalonumais: verslininkas nuteistas dėl milijoninės aferos (14)

Antradienį Generalinė prokuratūra paviešino informaciją apie laisvės atėmimo bausmę, kuri...

Didžiausio Ukrainos uosto darbuotojai po Rusijos agresijos: taip blogai nebuvo dešimtmečiais

Mariupoliui , pagrindiniam Ukrainos prekybiniam uostui, atėjo sunkūs laikai, rašo BBC. Išties...

Seimo narys Robertas Šarknickas – Santaros klinikose (54)

Seimo narys Robertas Šarknickas pirmadienio vakarą atsidūrė Vilniaus universitetinės...

Iš visos Lietuvos atvažiuoja apžiūrėti vilkaviškiečių šeimos papuošto namo: antro tokio tikrai nėra (69)

Galima pamanyti, kad šiuose namuose įsikūręs pats Kalėdų senelis. DELFI redakciją pasiekė...

Ekspertė apie kalėdinę antį: kepant svarbiausia ne receptas anties su figomis receptas

Neabejotina Kalėdų stalo puošmena – kepta antis . Vis daugiau lietuvių nebeįsivaizduoja...

Gražiausios eglutės rinkimai: parodykite visiems savo namų ir miesto puošmeną fotografuok, siųsk ir balsuok (5)

Nors daugelis aptarinėja tik šalies miestų Kalėdų egles, kiekvienas Lietuvos gyventojas taip...