Natūralios lietuviškos kosmetikos gamintojos „Ambroozija“ kūrėja Jurgita Sėjūnaitė pamokys pasigaminti patiems namuose kvepiančią druską su levandomis voniai. Druska puikiai atpalaiduoja, ramina po sunkios darbo dienos. Maitina, apsaugo sausą kūno odą.
1. Į dubenėlį įpilame pusę stiklinės rupios Himalajų druskos, tiks ir Negyvosios jūros druska ar bet kuri kita nerafinuota druska. Druska pasižymi antiseptinėmis, valančiomis savybėmis.
2. Į dubenėlį su druska įberiame smulkinto kakavos sviesto. Viską gerai išmaišome. Kakavos sviestas itin gerai maitina ir minkština odą.
3. Įberiame arbatinį šaukštelį baltojo molio. Molis valo ir tonizuoja odą.
4. Įpilame arbatinį šaukštelį pasirinkto nerafinuoto, šalto spaudimo aliejaus - kviečių gemalų, makadamijų. Tinka alyvuogių, sezamų aliejai. Viską labai gerai išmaišome.

5. Įdedame šaukštelį kokosų aliejaus. Maitins, drėkins kūno odą.

6. Įberiame džiovintų levandų žiedų. Levandos pasižymi ne tik priešuždegiminiu poveikiu, bet tuo pačiu ramina, atpalaiduoja.

7. Lašiname eterinius aliejus. Šiuo atveju - levandų, apelsinų. Viską dar kartą gerai išmaišome.

Paruoštą druską suberiame į tamsaus stiklo indelį. Laikome vonioje. Į vonią reikėtų berti porą arbatinių šaukštelių.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)