Pavieniui afrodiziakais laikomi eteriniai aliejai kvepia kas sau: vieni tvoksteli, kad net atšlyji, kiti švelniai garuoja pyragu ir namais, treti alsuoja gėlėmis, pavasariu, gaiva. Įvaldyti visą šią kvapų puokštę, deramai pajusti ir atskleisti kiekvieną aromatą – nelengvas uždavinys, tačiau iš viso pluošto išsirinkti bent kelis savo favoritus tikrai įmanoma.

Bergamotė, santalmedis, jazminas, levandos, pelargonijos.. Tai tie kvapai, kurie kvepia maloniai net vieni, be to, kas su kuo puikiai rišasi į vieną puokštę. Ypatingą žavesį skleidžiantis santalmedis gali tapti pagrindine nata, o prie jo gerai dera šiek tiek aukštesnio skambesio citrusinė bergamotė. Kad visa tai nedvelktų tiesiog ramiu paprastumu į mišinį tinka pora lašų frankincenso, kuris visus pojūčius kilsteli virš kasdienybės.

Masažinis aliejus su eteriniais aliejaus

50 ml migdolų aliejaus
12 lašų santalmedžio eterinio aliejaus
6 lašai bergamotės eterinio aliejaus
2 frankincenso eterinio aliejaus

Kvapas primena vasaros vėsą. Šiltas, šviesus, ramus, bet turintis subtilaus gylio, atsiveriančių erdvių vėsumos. Tik neaišku, ar jis ta subtiliąja kryptimi veikia, tačiau svarbiausia, kad kūrėjo nosį žavi. Greičiausia šio žavesio užtenka - ir jokių slaptų kerų čia nėra.