Tai esminis skirtumas tarp prancūzų ir anglosaksų. Pusryčiauti, pietauti ir vakarieniauti kartu, visada tuo pačiu laiku – svarbiausias paryžiečio dienos režimo punktas. Taip mes galime neužkandžiauti per visą dieną, o tai labai svarbu kovojant su antsvoriu ir nutukimu.

„Paryžietės dieta“ – ne nauja, madinga ir greitai praeinanti tendencija, o sistema, skatinanti naujai pažvelgti į maistą, gerai jaustis, atrodyti ir mėgautis gyvenimu.

******************************

Pateikiame ištrauką iš leidyklos Alma Littera 2015 m. išleistos dr. Jeano Michelio Coheno knygos „Paryžietės dieta“

******************************

Paryžiečių patarimai kiekvienai dienai

1. Mėgaukitės maistu ir kartkartėmis lepinkite save. Tai svarbiausias sėkmingos dietos elementas. Jei prisiversite atsisakyti visko, ką mėgstate, galiausiai neišlaikysite. Todėl jei pasidavėte pagundai ar jaučiate, kad tuoj jai neatsispirsite, kartais leiskite sau papiktnaudžiauti. Tik būtinai kompensuokite nuodėmę pagal iškrovos planą (žr. p. 268) ir toliau laikykitės dietos, kaip numatyta.

2. Valgykite reguliariai ir iš naujo atraskite džiaugsmą sėsti prie stalo su visa šeima atitinkamu laiku, o ne kimšti ką radus šaldytuve ar spintelėje kada sugalvojus, naktį ir dieną. Tai padės apriboti užkandžiavimą tarp rimto maisto, o ir šeimos santykiai taps geresni.

3. Padarykite pertrauką. Triskart per dieną skirkite bent po 20 min. vien maistui ir būtinai atkreipkite dėmesį, ką dedate į burną. Nesiblaškykite ir nedarykite kitų darbų. Valgyti ir drauge skaityti, žiūrėti televizorių, dirbti kompiuteriu ar veikti dar ką nors ypač rizikinga, nes pašalinė veikla blaško ir neleidžia išgirsti organizmo signalo, pranešančio, kad pasisotinote. Jei neskiriate maistui viso dėmesio, greičiausiai automatiškai valgysite, kol lėkštė tiesiog ištuštės.

4. Paverskite kiekvieną valgymą malonumu. Taigi, kai jau skyrėte visą dėmesį maistui – pasitelkite ir visas jusles. Gardžiuokitės kiekvienu kąsniu. Pajuskite skonį. Galbūt nuskambės juokingai, bet jei akimirką stabtelėsite ir pažiūrėsite į maistą, pajusite jo kvapą ir tik tada paragausite, patirsite kur kas daugiau ir valgio teikiamas malonumas bus gerokai didesnis.

5. Grįžkite į virtuvę. Gaminkite namie pagal paprastus receptus ir iš šviežių produktų; atsisakykite pusfabrikačių ir gatavo maisto, kurį reikia tik sušildyti – jame per daug druskos, sočiųjų ir hidrintų riebalų, išderinančių racioną ir kliudančių laikytis dietos.

6. Sumažinkite porcijų dydį. Kai į lėkštę prisikraunate per daug maisto, atrodo, kad privalote suvalgyti jį visą. Vadinasi, dažnai suvalgote daugiau, nei iš tiesų reikia, nesiliaudami net tada, kai jau tikrai pasisotinote.

7. Gerkite daug vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)