Subalansuota mityba ir poilsis – prevencija nuo pūslelinės

Turime rūpintis savo organizmu, kad esant šaltiems orams ir stingant maiste vitaminų, kurių anksčiau gaudavome iš šviežių daržovių ir vaisių, nenusilptų imunitetas. Beveik 9 iš 10 žmonių turi herpeso virusą, kuris ant veido sukelia paprastąją pūslelinę. Todėl reikėtų nepamiršti skirti pakankamai laiko poilsiui, o ypač miegui, kuris būtinas stiprinant organizmą, vengti stresinių situacijų, saugotis didelių temperatūros skirtumų, o atėjus rudeniui nepamiršti vartoti maisto papildų ir vitaminų.

Paprasti būdai, leidžiantys apsisaugoti nuo herpeso

Jei jau kelis kartus jums pasireiškė herpeso virusas, tikėtina, kad jis pasikartos prasidėjus šaltajam laikotarpiui. „Apsisaugoti padeda vaistiniai preparatai su ežiuole, eteriniai aliejai, stabdantys bakterijų plitimą, ar paprasčiausias C vitaminas“, – atsiųstame pranešime spaudai „Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė. Turite namie medaus? Prieš miegą išgerkite juo pagardintos vaistažolių arbatos. Šios priemonės ne tik gali apsaugoti nuo herpeso viruso, bet ir sustiprins imunitetą.

Šaltuoju metu svarbu nepamiršti prižiūrėti savo veidą, o ypač lūpas, ant kurių dažniausiai ir iškyla pirmosios herpeso pūslelės. Vaistininkė teigia, kad norint, jog lūpos visada būtų gražios ir nešerpetotų, jas būtina drėkinti. Tam puikiai tiks riebaliniu pagrindu pagaminti, A ir E vitaminais praturtinti lūpų balzamai. Jeigu jūsų lūpos dažnai skeldėja, tai gali būti pirmasis signalas, kad jūsų organizmui trūksta vitamino B, tad patariama jo vartoti papildomai, kaip ir tokių produktų, kaip žuvis, mėsa, kiaušiniai ar brokoliai, kuriuose gausu šio vitamino.

Ko nedaryti, kai užklumpa pūslelinė

Užklupus pūslelinei žmonės neretai imasi skubotų veiksmų, dažnai nepasitarę su gydytojais ar vaistininkais, pasikliauja liaudies medicinos išmintimi. Pasak vaistininkės, paprastas kremas ar dezinfekavimas spiritu tikrai nesustabdys viruso dauginimosi, klaidinga manyti ir kad pūslelinę gydo cinko tepalas. „Visų šių priemonių naudojimas nepablogina situacijos, bet ir nesukelia pageidaujamo efekto, – teigia J. Cijunaitienė – Veiksmingiausiai su virusu kovotumėte pasitelkę priešvirusinius tepalus ir barjerines priemones, kurios užkirstų kelią kitų infekcijų patekimui“.

Klaidinga manyti, kad užtenka naudoti lūpų balzamą, išgerti vitaminų ir galėsite džiaugtis gražiomis lūpomis bei gera sveikata. Vaistininkė primena, kad ligas sukelia ne tik virusai ir bakterijos, bet dažnai išprovokuoja mūsų patiriamas stresas, nuolatinis nuovargis, silpninantis organizmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)