1. Nuo-bo-dy-bė. Savaitę valgyti obuolius, grikius ar dar kažkokį vieną maistą užknistų iki negyvumo. Jei obuoliai buvo jūsų mėgstamiausias maistas, beveik garantuoju, kad „pasidietinę“ į juos ilgai nežiūrėsit.

Štai, pavyzdžiui, grikių dieta: „Imame įprastą grikių kiekį ir užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame nakčiai. Grikių virti nereikia. Juos galime valgyti su 1% kefyro. Dietos trukmė 1 – 2 savaitės. Po to reikėtų padaryti bent jau mėnesio pertrauką. Grikius reikia vartoti be druskos ir prieskonių. Galima užpilti kefyru, jei nuobodu.“

Rimtai? Jei nuobodu 2 savaites (14 ištisų dienų! 336 val.!) valgyti vien grikius, nuobodulį pašalins kefyras? Jei taip, tai jums gyvenime turbūt nuobodūs dalykai apskritai neegzistuoja.

"Grikius reikia vartoti be druskos ir prieskonių. Galima užpilti kefyru, jei nuobodu.“ Rimtai? Jei nuobodu 2 savaites (14 ištisų dienų! 336 val.!) valgyti vien grikius, nuobodulį pašalins kefyras? Jei taip, tai jums gyvenime turbūt nuobodūs dalykai apskritai neegzistuoja.

2. Trumpalaikis efektas. Na, dvi savaites prasikankinot su grikiais, bet kokių 7 kg. nėra, jaučiatės liekni ir vėl šveičiate, ką norite. Svoris grįš su kaupu. Net jei ir labai sveikai maitinsitės, nieko gero nebus. Štai pavyzdys: JAV šou „The Biggest Loser“ laimėtojas vėl priaugo visą numestą svorį, nes keli intensyvios dietos mėnesiai nebuvo tai, kuo galima vadovautis visą gyvenimą:

3. Nesveikas maistas. Tarp visų dietų yra ir šokolado dieta. Skamba ji visai nebaisiai, tačiau pavadinimas apgaulingas. Per dieną leidžiama suvalgyti „du šokoladinius batonėlius po 40 gramų. Gerti galima kavą be cukraus su liesu pienu. Gerti leidžiama 3 valandas po valgio. Yra tvirtinimų, kad per penkias tokios dietos dienas galima sulieknėti 6 kilogramais.“ Tai aišku, kad valgant 80 gramų šokolado (450 kalorijų) per dieną nukris svoris. Aišku viena – šokoladiniai batonėliai su visais priedais, kurių pavadinimų neištariame, tikrai sveikatos nepridės. Ypač jei valgysim TIK juos.

Aišku viena – šokoladiniai batonėliai su visais priedais, kurių pavadinimų neištariame, tikrai sveikatos nepridės. Ypač jei valgysim TIK juos.

4. Nesveika skrandžiui. Štai pasigooglinus išmeta, kad viena populiariausių dietų yra japoniška (kodėl? Velnias žino). Bet beveik kiekvienos dienos pusryčiai yra tik juoda kava. Be to, juoda kava be jokio cukraus/medaus ne tik skrandžiui nesveika, bet ir kepenų veiklai tikrai nepadės.

Pavyzdžiui, ketvirtos dienos (iš viso dienų 13) pietų atrodo taip: „žalias kiaušinis, su augaliniu aliejumi ruoštos 3 didelės virtos morkos, 15 g kieto sūrio.“ Vien įsivaizdavus šį derinį nutįsta seilė? Man ne. Žvelgiant iš sveikatos pusės su trim virtom morkom viskas gerai, bet nuo žalio kiaušinio ir ligoninėje galima atsidurti.

5. Per mažai maisto. Tai tiesiog per mažai kalorijų, kad galima būtų normaliai gyventi. Jei nepasigausite baisių ligų, tai tas 2 savaites greičiausiai būsite išsekusi ragana. Vidutiniškai moteriai reikai 2000 kalorijų per dieną. Žinoma, tai priklauso nuo ūgio, svorio, ar aktyvi jos dienotvarkė. Vyrui reikai 2500 kalorijų. Priklausomai nuo dietos, daugiausiai, ką galite gauti – 1200 kalorijų, dažniausiai – dvigubai mažiau. Kai esame alkani, krenta cukrus kraujyje ir tampame „hangry“ (hungry + angry) monstrais.

Aš jau dedu tašką ir einu valgyti (ne grikių su kefyru), nes vien nuo dietų skaitymo jei ne pilvas, tai smegenys susitraukė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!