Namų ruošos darbai

Vonios šveitimas – puikus būdas sustiprinti rankų ir pečių raumenis. Per 15 minučių šveičiant vonią sudeginate 100 kalorijų. Tiek pat jų sudegintumėte 7 minutes šokinėdama šokdyne. 30 minučių valydami langus sudeginate 125 kalorijas. Tiek pat jų sudega 20 minučių trukmės jogos treniruotės metu. Pusvalandis dulkių valymo sudegina 50 kalorijų, o toks pat laikas lyginimo – 70. Kilus pagundai išplauti grindis šluotos pagalba dar gerai pagalvokite ar griebtis į pagalbą šį įrankį. Žymiai daugiau kalorijų sudeginsite valydamos grindis rankų ir šluostės pagalba. Pusvalandis grindų valymo sudegina daugiau nei 200 kalorijų, priklauso nuo to, kaip smarkiai trinate grindis. Jei pavasarį norėsite perstatyti baldus, ar iš sandėliuko išnešti įvairius sunkius daiktus, žinokite, jog valanda tokio darbo sudegina 340 kalorijų.

Sodo darbai

Sode atliekami darbai ne tik padeda deginti kalorijas, bet ir stiprinti rankų ir kojų raumenis. Tam puikia tinka ravėjimas ir kasimas. 30 minučių kasimo sudegina 315 kalorijas, tai atitinka 45 minutes dviračio minimo. Kasimas stiprina šlaunų, rankų ir pečių raumenis. Jei kasate intensyviai ir tai darote ilgiau nei 20 minučių, jūs kartu stiprinate ir širdies darbą. Tuo tarpu ravėjimas sudegina 115 kalorijų per 30 minučių. Tai toks pat kiekis kalorijų, kurį sudegintumėte per 15 minučių kilnojant svarmenis. Tik reikia būti atsargiems ir ravint stengtis išlaikyti tiesią nugarą. Jei tvarkant sodą, nuspręsite kartu nuvalyti ir savo automobilį, valanda tokios veiklos „kainuos“ jums 230 kalorijų.

Patarimai:

Jei norite sudeginti dar daugiau kalorijų, atlikdami ruošos darbus prie kojų ir riešų galite pririšti specialius svarelius. Taip ne tik deginsite riebalus, bet ir sutvirtinsite raumenis.

Tvarkydamiesi paspartinkite žingsnį. Nustatyta, kad lėtai vaikščiojant per 15 min. galima sudeginti apie 60 kcal, o greitai – apie 80 kcal.

Nepatingėkite pritūpti: rinkdami daiktus nuo žemės, valydami kilimą ar grindis.

Tvarkydami namus ar dirbdami sode, neužmirškite įsijungti muzikos, tuomet bus smagiau atlikti ruošos darbus, o ir judėsite pagal rimtą greičiau.