Apie petražolių arbatą
Petražolių arbatai naudojamos šakelės ir šaknys. Petražolės kilusios iš Viduržemio jūros regiono.
Kaip gaminti petražolių arbatą
Puodeliui arbatos reikia 1 – 2 šaukštelius petražolių lapelių ir / arba šaknų užpilti verdančiu vandeniu. Uždenkite puodelį ir palaukite 7 – 10 min. Paskui lapelius išimkite. Jei norite, pagardinkite arbatą medumi ir citrina.
Arbatai patartina naudoti šviežius petražolių lapelius. Nepamirškite prieš naudodami nuplauti.
Kuo naudinga petražolių arbata
Petražolių arbatą patariama gerti, jei sergate artritu ar reumatu. Petražolių arbata detoksikuoja organizmą.
Joje daug vitamino C, todėl ji dvigubai naudinga: gydo anemiją, nes padeda organizmui įsisavinti geležį, ir gydo dantenas. Petražolių arbatoje yra fermentų, kurie naudingi virškinimo ir šalinimo sistemai. Ji šalina tulžies akmenis, susikaupusias dujas iš žarnyno.
Petražolių arbata gydomos įvairios ausų infekcijos. Ji jaunina kraujagysles, gerina jų elastingumą, apskritai valo kraują.
Petražolių arbata švelnina ir menstruacijų simptomus – ne tik mažina skausmą, spazmus, bet ir subalansuoja ciklą.
Galimas šalutinis petražolių arbatos poveikis
Nepaisant daugybės privalumų, galimas ir šalutinis petražolių arbatos poveikis.
Visų pirma petražolių arbatos nepatartina gerti nėščiosioms.
Petražolių arbata veikia kaip diuretikas, todėl kyla persileidimo ar žalos vaisiui rizika.
Petražolėse daug oksalio rūgšties, todėl jei turite inkstų uždegimą, nepatartina gerti šios arbatos – gali atsirasti inkstų akmenų.
Per dieną negerkite daugiau nei 5 – 6 puodelių petražolių arbatos. Jei padauginsite, gali padažnėti širdies plakimas, imti skaudėti galvą, gali prasidėti nemiga, diarėja, netgi vėmimas.
Petražolių arbatos skonis iš pradžių gali atrodyti keistokas, neįprastas, tačiau nepamirškite, kokia ji naudinga sveikatai ir galite pagardinti ją medumi.