Kaip galima gydytis sėklomis, kalbamės su klaipėdiečiu Arūnu JONUŠKIU, šį metodą tyrinėjančiu bei propaguojančiu jau ne vieną dešimtmetį.

Panašumų dėsnis

Arūnas Jonuškis sako, kad ant tam tikro kūno taško, atitinkančio inkstus, uždėjus pupelę ir palaikius ten parą, galima sužinoti, kokia yra inkstų būklė. Jei pupelė, nulupus jos odelę, subyrės kaip smėliukas, tikėtina, kad ir inkstuose jo yra. Nuo neatmenamų laikų žinomas panašumo dėsnis galioja ir gydymui su džok metodu – sėklytės forma turėtų būti kuo panašesnė į gydomo organo.

Išties su džok yra kai kas daugiau nei gydymas sėklomis. Sėklos yra tiesiog dar vienas būdas veikti aktyvius taškus–organų atstovybes rankose bei kojose. Su džok (SU JOK) terapiją atrado korėjietis profesorius Pak Dže Vu (Park Jae Woo) palyginti neseniai – 1987 metais. Su korėjietiškai yra plaštaka, o džok – pėda.

Per kelerius metus ji plačiai paplito pasaulyje, o profesorius už ją yra apdovanotas Maltos teisingumo riterių ordinu. Jis tiki, kad kiekvienas žmogus pats gali būti atsakingas už savo sveikatą.

1994 m. į Palangos sveikatos mokyklą atvyko su džok specialistas iš Rusijos, ten Arūnas pirmą kartą sužinojo apie šią terapiją ir pradėjo jos mokytis. Pagilinti žinių ir mokytis pas profesorių išvyko 1997 m., bet prieš tai jis jau buvo atradęs šią sistemą savarankiškai ir visai atsitiktinai.

„1993 m. sirgau obstrukciniu bronchitu ir alergijomis, dusdamas vartojau purškiamuosius vaistus. Intuityviai pradėjau spaudyti skaudžius taškus delne ir nustebau, kaip po kelių minučių sumažėjo dusimas. Ėmiau spaudyti juos nuolat ir per 10 dienų išsigydžiau egzemą, nuo kurios buvau kentėjęs net 13 metų. Galvojau, kad patyriau stebuklą ir padariau atradimą. Prieš tai kelerius metus studijavau Rytų mediciną, bet veikdamas meridianų taškus jokio efekto nepatyriau. Išsigydyti bronchitą prireikė ne vienų metų, bet per tą laiką vis labiau žavėjausi diagnostikos tikslumu ir tuo, kaip greitai beveik neįtikėtinus pokyčius patiria įvairiausiomis ligomis sergantys žmonės“, – prisimena Arūnas.

Arūnas Jonuškis

Piešiniai ant rankų

Arūnas Jonuškis gerai žino, kad teoriniai pašnekesiai nėra tokie naudingi kaip praktika, tad vos spėjame susipažinti, o jis jau klausia, ar turiu tušinuką. Kaip neturėsiu, pasirengusi pokalbiui, kurį tikrai norėsiu perduoti žurnalo skaitytojams? Nemaniau, kad šiuo įrankiu naudosiuosi ne aš, o mano pašnekovas.

Vos išgirdęs pirmąjį klausimą, jis paprašo ištiesti ranką ir ima ant delno bei pirštų piešti žmogaus kūno organų išdėstymą. Ne tik piešti, bet ir baksnoti specialia lazdele, akylai stebėdamas reakcijas. Susidomėjusi stebiu, baksnojimus mintyse vertinu kaip juntamus, bet neskaudžius, kol staiga beveik pašoku nuo kėdės.

„Taip ir būna, kai pataikai į tą vietą, kuri galbūt kelia problemų, o gal tik ateityje kels. Ši diagnostika labai tiksli, svarbu gerai žinoti, kur koks taškas yra, nes jie dažnai išsidėstę labai arti vienas kito. Dar reikia žinoti, kaip ir kokie organai tarpusavyje susiję, nes būna, kad jautrumas atsiradęs ne dėl to organo, kurį tikriname, o su juo susijusio ligos. Jei ligos dar nėra, o taškai jautrūs, susirgimo galima išvis išvengti juos masažuojant profilaktiškai“, – pasakoja Arūnas.

2000–2003 metais jis kasmet išleisdavo po vieną su džok knygelę. Šiais metais jau išleido tris naujas. Jose yra visų organizmo sistemų aktyviųjų taškų piešiniai net keliomis sistemomis. Mat rankos delne ir kojos pade yra visų organų atstovybės, tačiau aktyviųjų taškų dar yra ir pirštuose.

Jei žmogus gydosi tam tikrus negalavimus, jis gali veikti tuos taškus, kuriuos tuo metu patogiau. Tarkime, vargu ar eisime į darbą ar parduotuvę ant rankų delnų prisiklijavę pupą ar žirnį, o štai ant pado visai įmanoma. Kita vertus, per pietų pertrauką nutarę pamasažuoti mums reikalingus taškus, vargu ar norėsime nusiauti batus, o štai paspaudyti specialiu įrankiu pirštus ar taškus delnuose puikiausiai galime.

Pavyzdžiui, žmogaus rankos nykštys yra tarsi sumažinta jo galvos, pereinančios į kaklą, kopija. Viršutinis piršto pakraštėlis yra viršugalvis, centre yra nosis, kiek aukščiau akys, o šonuose ausys. Yra ir burna, o prie susijungimo su delnu – visų kakle esančių organų taškai. Tolesnis žmogaus svarbiausių organų išsidėstymas gula kiek įstrižai delno – viduryje širdis, plaučiai, delno apačioje kepenys, kasa, tulžies pūslė, o žarnynas vingiuoja aukštyn, pirštų link.

„Schemos šiek tiek skiriasi nuo tų, kurias nurodo profesorius, mano ankstesnėse knygose jos irgi buvo kiek kitokios. Bet per ilgus praktikos metus aptikau, kad ten, kur tradiciškai nurodomi tam tikri taškai, efektyvaus poveikio nėra, o kiek paslinkus į šoną – poveikis neabejotinas. Aš tik iš pradžių mėginau pats gydyti žmones, paskui supratau, kad jie turi tai daryti patys. Kitaip žmogui palengvėja ir jis sugrįžta prie ankstesniojo savo gyvenimo, dėl kurio ir susirgo. Kai gydosi pats, keičia ir gyvenimą. Stengiuosi išmokyti kuo daugiau žmonių, norinčių tapti atsakingiems už savo sveikatą, nesvarbu, kokio jie amžiaus ir kokiomis ligomis serga. Visuomet verta pamėginti ir vartojant tradicinius vaistus, ir net tuomet, kai tradicinė medicina nebegali padėti“, – sako Arūnas.

Keli tūkstančiai paskaitų, važinėjant po Lietuvą ar dėstant Palangos sveikatos mokykloje, vedant užsiėmimus paties prieš daugelį metų įkurtame klube „Kelias į save“, padėjo surinkti daugybę sėkmingo gydymosi istorijų. Kai kurios atrodo beveik neįtikėtinos – nebeprireikia jau suplanuotų operacijų, atkuriamas regėjimas, nustoja varginti ištisus dešimtmečius kamavusios ligos.

Masažas grūdeliais

Su džok sistemą augalų sėklos praplečia ir sustiprina. Jau minėjome, kad svarbus yra jautrių taškų masažas, kuris gali būti atliekamas įvairiais įrankiais ar adatėlėmis. Sėklos atkreipė dėmesį savo formos panašumu į kai kuriuos organus, o kadangi sistema paremta tikėjimu, kad viskas, ko reikia žmogaus sveikatai palaikyti ir atkurti, yra gamtoje, jų poveikį išmėginti atrodė būtina. Jėgos, veikiančios gamtoje ir kuriančios harmoniją, pasireiškia visur, įskaitant kiekvieną žmogaus ląstelę, kontaktas su kupina gyvybės sėkla sustiprina vien mechaninį masažo poveikį.

„Visada primenu, kad jei bėdos yra rimtesnės, net gydantis sėklomis būtina nuolatinė gydytojo stebėsena. Kiekvienoje sėkloje yra skirtinga informacija ir gyvybinė energija. Per aktyviuosius taškus ji siunčiama į konkrečią kūno vietą ar organą. Sėklas geriausia naudoti gyvas – daigias. Kai rašikliu pažymimas taškas, kurį veiksime, prie tos vietos priglaudžiamas pleistras ir ant jo atsispaudžia žymė. Prie jos klijuojame sėklą ar jų grupę, o tuomet apverčiame ir klijuojame ant kūno. Kartkartėmis priklijuotas sėklas reikia paspaudyti. Nereikia jų laikyti ant kūno ilgiau kaip 24 valandas, nes manoma, kad per tiek laiko sveikoji energija pereina į kūną, o į sėklą sutraukiama patologinė informacija“, – dėsto Arūnas.

Eksperimentams

Jei Arūno pasakojimas sukėlė smalsumą, galime atsargiai paeksperimentuoti. Pasiimkime apvalėjantį strypelį ar pagaliuką ir juo milimetras prie milimetro pabaksnokime pirštus ir delnus. Pamatysime, kaip skiriasi pojūtis įvairiose vietose. Paskui galime jas pamasažuoti tiesiog ranka ar paspaudyti uždėję pipirą. Jei patiks ir patikėsime, jog taip galime sau padėti, reikės pasirūpinti ir schemomis, kad tas poveikis būtų tikslesnis ir efektyvesnis.
Gal ir nelengva patikėti, tačiau spaudant rankų ar kojų taškus galima ne tik gydyti lėtines ligas, bet ir gelbėtis peršalus ar suskaudus dantį. Taip pat, masažuojant tam tikrą tašką, gerinti imunitetą ir tiesiog jauninti organizmą.

Kadangi dabar, galima sakyti, pats slogų sezonas, pirmiausia ir pamėginkime gydyti slogą. Arūno teigimu, nesunkią slogą galima išgydyti per vieną dieną ant nosies taško nykštyje užklijavus vieną kartųjį pipirą arba keturias grikių sėklas ir kartkartėmis jas paspaudžiant.

Bakterinis sinusitas taip išgydomas per 2–4 savaites, nuo šienligės ar alergijos sukeltos slogos gali tekti gydytis pusmetį ar metus, kartu veikiant ir limfos, skrandžio, kasos ar kitus taškus. Slogą taip pat galima gydyti pipiru, priklijuotu ant kojos pirštų pagalvėlių.

Masažuojant pirštų viršutines dalis, o nakčiai klijuojant sėklas, galima gerokai pagerinti ir šukuoseną – plaukai nustoja slinkti, ima geriau augti, o kai kam net ir žilumas sumažėja. Norint paskatinti plaukų augimą ne viršugalvyje, o ant pakaušio, reikia stimuliuoti piršto išorinę pusę, esančią iškart po nagu. Beje, geriant karštą arbatą ar kavą, verta kuo ilgiau prie puodelio palaikyti pirštų galiukus.

Imunitetą stiprinti pravartu visiems ir visada, tad vertėtų išmokti, kur yra užkrūčio liaukos taškai. Nakčiai ant jų reikėtų klijuoti garstyčių, aitriųjų ir karčiųjų pipirų sėklas, pupuoles. Jei klijuosime ne ant rankos, o ant pėdos esančių šios liaukos taškų, tiks ir žirniai, kukurūzų sėklos, sojų pupelės.

Stebuklingi panašumai

Kuo sėkla panašesnė į veikiamą organą, tuo geriau.
Pupelės panašios ne tik į inkstus, bet ir į blužnį, vynuogių kauliukai – į kasą, graikiniai riešutai – į smegenis, grikių grūdeliai – į plaučius, putinų uogos – į širdį, pipirai, žirniai, lęšiai – į šlapimo pūslę, akis.

Kviečių grūdai yra kaip pavasario energija, žadinanti, budinanti, skatinanti organą valytis. Uždėti ant žarnyno taškų, kai viduriai užkietėję, skatins žarnyno valymąsi.

Aitrieji pipirai – kaip šviesi, aktyvi vasaros energija kaitina, šildo, aktyvina organo funkcijas. Užklijuoti ant tulžies taškų, skatins tulžies aktyvumą, akmenų tirpimą. Ant širdies taškų – aktyvins širdies pulsą, kraujotaką į visą kūną, bet nakčiai užklijuoti gali per daug tonizuoti ir miegas bus neramus.

Ant skrandžio taškų – gerins apetitą, ant kasos – skatins kasos virškinimo fermentų aktyvumą, ypač svarbų sergant cukriniu diabetu, ant akių taškų – greitins akių kraujotaką, gerins regėjimą.

Kukurūzų grūdai yra kaip žemės – stiprybės, rudens, derliaus energija, kaupianti, didinanti, stiprinanti organo energiją. Kai vaiko svoris per mažas, verta klijuoti ant kasos taškų.

Grikių sėklos – kaip šalto rudens ir žiemos energija: ramina, nuskausmina, saugo nuo uždegimų. Taip pat slopina padidėjusią organo veiklą.

Melionų, arbūzų, agurkų, krapų sėklos skatina šlapimo išsiskyrimą, obuolių, kriaušių, slyvų, abrikosų – skatina žarnyną išsivalyti. Vidurius laisvina ir gysločių bei kmynų sėklos. Tačiau kmynai gali ne tik laisvinti, bet ir kietinti vidurius.

Apetitą gerina garstyčių ir kalendrų sėklos. Jei norime paskatinti tulžies išsiskyrimą, pagerinti kepenų veiklą, šiuos organus atitinkančius taškus reikia veikti erškėtrožių ir kukurūzų sėklomis. Kraujospūdį mažins gudobelių vaisiai, pastarnokų sėklos, aronijų uogos.

Šaltalankių uogos atsparios šalčiui, todėl jų sėklos, uždėtos ant plaučių taškų, sustiprins atsparumą peršalimo ligoms.

Linų sėklos skatins gleivių išsiskyrimą iš plaučių.

Galvos smegenų veikla aprims ir miegas pagerės, jei ant galvos smegenų taškų dėsime aguonų sėklas ar gudobelių vaisius.