Kad ir kur būtumėte – prie jūros, sodyboje ar miške – jums nereikės jokio inventoriaus, o keletą minučių sportui būtinai surasite. Tad gero ir aktyvaus poilsio.


1. Pratimas krūtinės ir rankų raumenims


Atsigulame ant pilvo, kojų pirštai ir rankų delnai remiasi į žemę. Įtempiame viso kūno raumenis.


Per 8 s kylame aukštyn, iškvepiame, 1–2 s sulaikome kvėpavimą ir vėl per 8 s leidžiamės žemyn. Kartojama 4–12 kartų (priklauso nuo pajėgumo).


2. Nugaros raumenis stiprinantis pratimas


Gulime ant pilvo, žvilgsnis nuleistas žemyn, rankos ant juosmens (galvos neriečiame aukštyn!).


Negiliai įkvepiame ir per 1–2 s kylame aukštyn (apatinė dalis lieka atpalaiduota), iškvėpdamos per 1–2 s leidžiamės į pradinę padėtį, negiliai įkvepiame. Kartojama 12–24 kartus.


3. Pratimas krūtinės ir rankų raumenims stiprinti


Atsigulame ant pilvo, kojos sulenktos per kelius, pėdos sukryžiuotos, rankų delnai remiasi į žemę ties krūtine, alkūnės nukreiptos į šonus.


Įkvepiame ir per 8 s kylame aukštyn (visas kūnas tvirtas, raumenys įtempti). Iškvepiame, 1–2 s nejudame ir per 8 s leidžiamės žemyn, įkvėpiame. Atliekame 4–12 pakartojimų.


4. Pratimas sėdmenims ir šlaunims


Gulime ant nugaros, kojos sulenktos per kelius 90o kampu, pėdomis tvirtai remiamės į žemę.


Susikoncentruojame ties sėdmenimis ir per 1–2 s keliame dubenį aukštyn. Iškvėpdamos tuo pačiu ritmu leidžiame dubenį žemyn (jei galime, pilnai atsigulame ant grindų). Kartojama 12–24 kartus.


5. Susirietimai


Gulime ant nugaros, kojos sulenktos stačiu kampu, pėdomis remiamės į žemę, juosmuo tvirtai prispaustas prie žemės, mentys šiek tiek pakilusios, plaštakos sunertos už galvos, alkūnės nukreiptos į šonus, kaklas atpalaiduotas, pilvo presas jau įsitempęs.


Įkvepiame ir per 8 s riečiamės pirmyn (kaklas lieka atpalaiduotas). Iškvepiame, 1–2 s sulaikome kvėpavimą ir per 8 s grįžtame į pradinę padėtį (mentys visada lieka šiek tiek pakilusios nuo žemės). Pratimą kartojame 8–12 kartų.


6. Pratimas kojų raumenims stiprinti


Kojos plačiai išskėstos, pėdos – 45o kampu, keliai šiek tiek sulenkti, viršutinė kūno dalis tvirta, rankos atpalaiduotos, plaštakas galima sunerti priešais save.


Įkvepiame, per 8 s leidžiamės žemyn, iškvepiame (viršutinė kūno dalis lieka tvirta), sustojame ir šioje pozicijoje pabūname 8–16 s (kvėpavimas paviršutinis). Kylame aukštyn ir grįžtame į pradinę padėtį per 8 s (dubenį stengiamės išlaikyti priekyje). Pratimą kartojame 2–8 kartus.

Šaltinis
Žurnalas "Sporto klubas"
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją