Jei mums patinka mūsų šukuosena, tai pakelia nuotaiką ir suteikia pasitikėjimo savimi. O jei ne, jaučiamės tarsi ne savo kailyje. Be to, emocijos mūsų plaukų būklę veikia ne mažiau nei hormoninis fonas ir būtinos maistinės medžiagos.

Dėl depresijos, dažnų stresų ir nerimo plaukai išretėja ir praranda sveiką žvilgesį. Štai kodėl, jei norime, kad jie vėl būtų stiprūs ir gražūs, svarbu ne tik sveikai ir subalansuotai maitintis ir plaukų priežiūrai naudoti tinkamas kosmetines priemones, bet ir mokėti atsipalaiduoti.

Galvos Masažas

Išjunkite visas ryšio priemones, įsijunkite tylią muziką, prigesinkite šviesą. Atsisėskite prie stalo, atsiremkite į jį alkūnėmis ir pasilenkite į priekį. Išsižiokite, kad akimirksniu sumažėtų veido raumenų įtampa.

Uždėkite delnus ant galvos taip, kad nykščiai būtų ant pakaušio. Atsargiai, bet tvirtai slinkite juos žemyn link kaklo. Pakartokite šį judesį nuo pakaušio iki kaktos, po to – nuo ausų link viršugalvio. Po to iš lėto pamasažuokite galvą pirštų galiukais, sukamaisiais judesiais. Ypatingą dėmesį skirkite energetiniams taškams viršugalvyje, smilkiniuose ir už ausų.

Nauda. Galvos masažas sumažina emocinę įtampą, pagerina galvos odos kraujotaką, todėl pagerėja plaukų svogūnėlių mityba ir prisotinimas deguonimi. Siekdami tokio efekto, garsių Prancūzijos grožio salonų klientai pakloja nemažas sumas, kad specialistai juos gerokai patampytų už plaukų. Bet namuose geriau nesiimti radikalių metodų. Švelnus sau daromas masažas ne mažiau veiksmingas – darykite jį bent du kartus per savaitę po 5 minutes.

Įdomu. Nugaros, kaklo ir pečių masažas taip pat gerina plaukų grožį ir sveikatą. Ši procedūra nuima raumenų blokus, kurie apsunkina galvos odos aprūpinimą krauju.

Daugiau judėkite, mankštinkitės

Tinka bet kokia jums patinkanti sporto rūšis. Taip joga, cigun ar kitos energetinės praktikos, šokiai, netgi paprasčiausias pasivaikščiojimas. Žodžiu, viskas, kas teikia jums džiaugsmą. Žiemą, kai organizmas linkęs į sąstingį, naudinga judėti net aktyviau nei vasarą.

Nauda. Padeda nuleisti garą, atsipalaiduoti, mažina įtampą kakle, pečiuose, stimuliuoja kraujotaką, taip pat ir galvos odoje, vadinasi, plaukai geriau aprūpinami deguonimi, maistingomis medžiagomis.

Įdomu. Jei fizinis aktyvumas ne jums, galite išbandyti tailandietišką masažą, kuris dar vadinamas joga tingiems. Yra įdomi technika floatingas – gulėjimas sūraus vandens paviršiuje panardina į tarpinę būseną tarp nemiegojimo ir miegojimo.

Giliai kvėpuokite

Retai apie tai susimąstome, bet būtent kvėpavimas gali padėti nusiraminti, kai kiti būdai atsipalaiduoti neprieinami. Juk daugelį kvėpavimo technikų galima atlikti viešajame transporte, gatvėje ir net darbe. Pradžiai pabandykite įkvėpimą: giliai įkvėpkite pro burną, sudėjus lūpas taip, tarsi gertumėte orą šiaudeliu, o iškvepiant išsižiokite, tarsi sakytumėte „aaa“. Iškvėpkite be pastangų, maksimaliai atsipalaidavę. Pakartokite tris kartus.

Nauda. Harmonizuoja dvasinę būklę, pripildo organizmą, taip pat ir galvos odą deguonies. Kvėpavimo technikas gerai pasitelkti ne tik kaip pagalbą nuo streso, bet ir profilaktikai, kas kartą išėjus pasivaikščioti gryname ore.

Įdomu. Stimuliuoti plaukų „kvėpavimą“ padeda ir šveitikliai galvai. Jie pašalina senas ląsteles, pleiskanas, riebalų mikrodaleles ir dulkes. Turintiems riebius plaukus galvos odos šveitimo procedūrą patartina atlikti kartą per savaitę, o turintiems sausus plaukus – kartą ar du per mėnesį.

Na, o psichologų teigimu, nesveikus plaukus buityje vadina nervingais plaukais. Labai tiksli metafora, atspindinti ir organizmo, ir nervų sistemos ir psichologinę žmogaus būklę. Dalis psichoterapeutų iš įsitempusių veido raumenų diagnozuoja, kad dirbti teks su ankstyvais išgyvenimais dėl tėvų ir vaiko santykių, nors suaugęs žmogus kalba apie dabartines problemas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt