DELFI.ee pateikia 8 būdus, kaip sumažinti cukraus lygį kraujyje.

Atsipalaidavimas

Skirkite per dieną vos 10 min. pratimams, kurių pradžioje reikia raumenis įtempti, vėliau atpalaiduoti, pradedant kojų pirštais, baigiant akimis. Ištyrus 100 diabetikų paaiškėjo, kad tokio pobūdžio gimnastika žymiai sumažina cukraus lygį kraujyje.

Pasivaikščiojimas

Amerikiečių mokslininkai išsiaiškino, kad vos pėsčiomis nueinant vos pusantro kilometro per dieną, trečdaliu sumažėja mirties nuo diabeto rizika. Pakanka nueiti 10 kilometrų per savaitę, ir 34 proc. sumažinsite mirties nuo širdies ligų riziką, kurios – pagrindinė diabetikų mirties priežastis.

Daugiau miego

Daugelis tyrimų rodo, kad miego trūkumas neigiamai veikia cukraus ir insulino lygį kraujyje. Kasdien eikite miegoti ir kelkitės tuo pat metu.

Be kofeino

Jei rytais negalite atsispirti spurgai ar bandelei, užgerkite ją kava be kofeino. Britų tyrėjai išsiaiškino, kad kava be kofeino ir be cukraus sumažina cukraus lygį, kurį kelia saldumynai.

Ištvermės pratimai

Įpraskite bent kartą per savaitę eiti į sporto klubą arba sportuoti namuose. Kuo didesnė jūsų raumenų masė, tuo mažesnis cukraus lygis kraujyje. Be to, sportas suteiks energijos visai savaitei.

Komedijos

Japonų mokslininkai išsiaiškino, kad sergančių diabetu žmonių, kurie po valgio žiūri komedijas ir juokiasi, cukraus lygis kraujyje žymiai mažesnis nei tų, kurie klauso kokių nuobodžių paskaitų. Tai pasakyta ir apie nesergančius diabetu.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)