Sezono metu stenkitės kasdien suvalgyti po saujelę šių uogų, kad sustiprintumėt savo širdį. Eteriniai žemuogių aliejai palengvins inkstų veiklą, kruopščiai pašalindami iš organizmo druskas ir skysčių perteklių.

Natūralios žemuogių sultys – tikra palaima jūsų burnai. Jos stiprina dantų emalį ir dantenas, o taip pat pašalina nemalonų burnos kvapą.

Žemuogėse slypi ištisi karotino klodai (provitaminas, vitamino A žaliava), teigiamai veikiantys regėjimą ir kraujo gamybą.

Norite turėti sveiką veido spalvą ir lygią odą? Kuo dažniau valgykite šviežias žemuoges.

Oftalmologų nuomone, tiems, kas nevartoja produktų, turinčių karotino, dažniau išsivysto konjuktyvitas, vištakumas ir netgi gliaukoma.

Prinokusiose žemuogėse gausu labai vertingų pektinų. Išbrinkdami žarnyne, jie suformuoja tam tikrus tirpalus, kurie kaip kempinė sutraukia į save medžiagų apykaitos metu išskiriamas kenksmingas medžiagas ir pašalina jas iš organizmo. Tokia pat lemtis laukia ir cholesterolio pertekliaus – pagrindinio aterosklerozės kaltininko.

Dietologų teigimu, iš šviežių uogų bus daugiau naudos, jei jas valgysite prieš 15-20 minučių iki pagrindinio valgio.

Uogos, atidėtos desertui, ilgam užsiliks jau pilname skrandyje ir neteks daugelio vertingų medžiagų. Dar daugiau, žemuogėse esantys fermentai gali sutrukdyti pilnavertiškam baltymų ir riebalų įsisavinimui.

Varškės ir žemuogių desertas

Jums reikės:

250 g varškės
75 g cukraus
300 g žemuogių
3 šaukštų kiaušininio likerio
pakelio vanilinio cukraus
1 stiklinės grietinėlės
1 šaukštelio želatinos

Į permaltą per mėsmalę varškę dedame petrintas per sietelį uogas, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušininį likerį ir viską sumaišome. Į masę dar įpilame ištirpintos želatinos ir plaktą grietinėlę, gerai išmaišome. Kremą sudedame į mažas lėkšteles ir paliekame sutirštėti. Papuošiame žemuogėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)