Sveikam gyvenimui reikalingas fizinis aktyvumas be jokių reklaminių gudrybių, be šiuo metu populiarių žaliavalgiškų dietų.

Reikalingas daržoves ir vaisius auginame kaime arba ieškome uogų, žalumynų miškuose, laukuose ir ruošiame kvapnias arbatas šaltam sezonui.

Kai pajuntame virusą, kaičiame arbatą su medumi. Maunamės šiltas vilnones kojines, gargaliuojame druską, dedame senoviškas „taures“ ant nugaros priklausomai nuo to, kas „kabina“.

Savo telefonuose turime programėlę, kuri primena, kad reikia nuolat atsigerti paprasto vandens. Džiaugiamės, kai vandenį pakrauname teigiama gintarų energija, juos palaikę tame pačiame vandenyje.

Kam ieškoti stebuklų vaistinėse, kai gali paprastais dalykais stiprinti savo imunitetą.

Tikrai linkime ir kitiems nesigriebti cheminių vaistų, kai liga tik „kabinasi“.

Ypatingai mūsų šeima mėgsta pirtį. Gera pirtis ir lengvas garas ne tik asocijuojasi su atsipalaidavimu, malonumu, atsinaujinimu, bet ir su gera sveikata. Pirtyje nurimsta kūnas ir siela, čia mūsų šeima atgauna jėgas ir energiją. Ar gali būti dar geriau, kai išsikaitinus pirtyje apsitrinti šaltu vandeniu, įšokti į kubilą ar pabėgioti po sniegą basomis? Pirtis tinka ir pajutus viruso ar peršalimo pradžią.

Dar vienas labai svarbus dalykas norint nesirgti, sulėtinti senėjimą ir gyventi ilgai yra išmintis, kuri turi persipinti įvairiose gyvenimo srityse. Darnus gyvenimas su savimi, darbas ir tinkamas poilsis, grožėjimasis gamta, knygų skaitymas padeda sulėtinti gyvenimo ritmą, jaustis gerai.

Nuo mūsų valios priklauso, kaip mąstysime – pozityviai ar negatyviai, kokias mintis puoselėsime – meilės ar neapykantos. Gerai sveikatai būtinos teigiamos mintys, šiltas apkabinimas ir malonus žodis.

Visiems linkime sveikatos, šviesių minčių ir jaustis gerai visose gyvenimo srityse.

SVARBU. Šie patarimai gali tikti ne visiems, todėl nusprendus jais vadovautis patariame pasikonsultuoti su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją