Moteris kasdien atlieka tą patį odos priežiūros ritualą: plauna veidą, jį šveičia, paskui tepa argano aliejumi ir masažuoja.

„Kaip dantis kasdien plauname, taip ir veidu reikia rūpintis. Aš kasdien veidą prausiu specialiais veido prausikliais, šveičiu šveitikliais, o paskui odą tepu natūraliu argano aliejumi. Jis man labai patinka“, – savo grožio paslaptimis dalijosi I. Stasiulytė.
Ineta Stasiulytė

Iš tiesų argano aliejus jau nuo seno žinomas dėl savo naudingų savybių.

Iš tik Maroke augančių medžių vaisių spaudžiamas aliejus pasižymi daugeliu odai naudingų savybių: minkština, suteikia odai elastingumo, apsaugo nuo senėjimo. Aliejaus sudėtyje esantis vitaminas E ir riebiosios rūgštys padeda efektyviai drėkinti odą.

Jis tinkamas tiek vyrams, tiek ir moterims. Šiame aliejuje nėra dirbtinių aromatų ar kitokių priedų, rašoma goodhealthyacademy.com. Be to, argano aliejus tinkamas ir vaikams, kurių oda taip pat kartais būna probleminė.

Kaip naudoti argano aliejų:

1. Naktinis drėkiklis. Argano aliejų oda absorbuoja labai lengvai, tai tobula odos neapsunkinanti priemonė veidui drėkinti. Be to, argano aliejus tinkamas plonai odai aplink akis tepti.

2. Pigus odos tonikas. Užpilkite žaliosios arbatos maišelį karštu vandeniu ir įlašinkite 2-4 lašelius argano aliejaus.

3. Veido šveitiklis. Sumaišykite lašelį argano aliejaus su šaukštu cukraus, mišinį naudokite veidui šveisti, o po procedūros veidą nuskalaukite vandeniu. Kadangi cukrus lengvai tirpsta, neužkimšite vamzdyno. Įprastiniuose šveitikliuose yra mikrodalelių iš plastiko, galinčių užkimšti vamzdžius

4. Priemonė nuo aknės. Natūralaus argano aliejuje esančios sudedamosios dalys ne tik subalansuoja odos gaminamų riebalų kiekį, bet ir slopina poras užkemšančių bakterijų gamybą.

5. Priemonė strijoms mažinti. Argano aliejaus ant strijų galima tepti iš karto po gimdymo.

Dabar jau žinome, kad argano aliejus – tobulas pasirinkimas, jei oda išsausėjusi ar šerpetojanti. Vis dėlto šis aliejus pasižymi ir kitomis savybėmis.

1. Padeda išvengti ar sumažina odos sudirgimą po skutimosi. Į skutimosi kremą įlašinkite šiek tiek argano aliejaus – skustuvas veido ar kojų odos paviršiumi slys kur kas lengviau. Jei po skutimosi oda atrodo paraudusi, sudirgusi, vargina niežulys, tepkite ant šių odos plotų argano aliejaus, kad nemalonūs simptomai išnyktų kuo greičiau.

2. Efektyvi lūpų priežiūra. Lūpos išsausėja kur kas greičiau nei kitos kūno vietos, todėl joms būtina ypatinga priežiūra. Argano aliejus puikiai tinka tiek vyrams, tiek ir moterims, kurie nemėgsta apsunkinančių lūpų priežiūros priemonių. Be to, su ruduoju cukrumi sumaišytas argano aliejus – puikus šveitiklis, padėsiantis pašalinti negyvas odos ląsteles.

3. Pėdų priežiūra. Paprastai ši kūno dalis išsausėja greičiau nei visos kitos. Prieš eidami miegoti ant pėdų lašinkite šiek tiek argano aliejaus ir maukitės kojines.

4. Randų priežiūra. Į kiekvieną randą įtrinkite lašelį argano aliejaus – taip pagreitinsite jų gijimą ir sumažinsite senų randų paraudimą. Idealiuoju atveju patartina pradėti argano aliejaus naudojimą randui vos tik susiformavus, tačiau ši priemonė efektyvi ir tais atvejais, kai būtina įsisenėjusių randų priežiūra.

5. Antioksidantų ir omega-3 riebalų rūgščių nauda. Šios argano aliejaus sudėtinės dalys švelnina raukšles, mažina kitas senėjimo žymes ir iš esmės dailina kūno linijas.

Trūksta žinių

Nors apie argano aliejaus naudą kalbama daug, „Eurovaistinės“ vaistininkė Raimonda Šedytė tikina, kad moksliniais tyrimais jo poveikis nėra plačiai patvirtintas.

„Argano aliejus pasižymi labai didele vitamino E koncentracija ir turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių, taigi kai kurie mokslininkai teigia, kad jis ne tik drėkina odą, bet ir gali sumažinti pigmentinių dėmių ir netgi slopinti aknės sukeltą uždegimą. Atkreipčiau dėmesį, kad įrodymų apie vieną populiariausių argano aliejaus privalumų poveikį, kovojant su odos senėjimo procesais, rasti nepavyko.

Be to, dauguma dermatologų nepataria naudoti gryno argano aliejaus, nes jis sunkiau įsiskverbia į odą – didesnį poveikį pajusite naudodami kosmetikos priemones, kuriose yra ne tik argano aliejaus, bet ir kitų medžiagų, gerinančių priemonės įsiskverbimą į odą. Namų sąlygomis gryną argano aliejų labiausiai rekomenduočiau naudoti sausos kūno odos (rankų, kojų), labai sausos veido odos arba plaukų drėkinimui“, – tikina vaistininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)