Žinoma, jei galimybės tai daryti lauke nėra – vaikščiokite basomis namuose. Nusispirkite šlepetes ir nors 10 minučių pavaikščiokite po kambarį pirmyn atgal. Jei užteks kantrybės, tai daryti reikėtų bent 3 kartus per dieną.

Būtina kasdien treniruoti pėdas: vaikščioti ant pirštų galų, ant kulnų, taip pat vidine ir išorine pėdos puse. Tai stiprina kojų kaulus ir raumenis, gerina kraujotaką, tad gerina ir vidaus organų darbą.

Atitolinti organizmo senėjimą padės ir kojų masažas. Palengva masažuokite pėdas nuo pirštų galų iki kulnų. Po kurio laiko jūs pajusite, kad kūną užlieja maloni šiluma – o svarbiausia – kyla ramybės jausmas. Tai puiki priemonė kojų kraujotakai gerinti.

Tiems, kurie turi problemų su akimis, rekomenduojama intensyviau pastuksenti medine lazdele per antrojo ir trečiojo piršto pagrindą bent 5 minutes kasdien. Ten yra zonos, refleksiškai susijusios su akimis.

Mūsų kojoms naudingi ir kontrastiniai apipylimai karštu ir šaltu vandeniu. Toks dušas pakelia tonusą, gerina kraujotaką, o, jei tikėsime, atitolina ir senatvę.