Pagrindiniai senėjimo procesą spartinantys dalykai yra cukrus, kūno užterštumas ir stresas. Būtent tuomet, kai maitinatės sveikai, esate laimingi ir turite švarų organizmą – senėjate lėčiausiai.

Kaip išvengti pirmosios raukšlės?

Norėdami kuo ilgiau išsaugoti jaunystę, turėtumėte miegoti mažiausiai 8-9 val. per pramanas – moksliškai nustatyta, kad tiek laiko nakties miego reikia tam, kad žmogaus ląstelės spėtų regeneruotis. Juk kiekvienas iš mūsų, kuriam yra tekę ilgiau naktinėti, gali pasakyti, kad ryte ne tik kybo atgrasūs juodi maišeliai po akimis, bet ir oda atrodo papilkėjusi, suvargusi.

Svarbu paminėti, kad „grožio miegas“ turėtų būti miegamas ant nugaros, nes, gulint ant pilvo, pagalvės įspaudai ant jūsų veido po kurio laiko virsta raukšlėmis.

Liaudyje yra paplitusi nuomonė esą žmonės, turintys riebią veido odą, išliks jaunesni nei tie, kurių oda sausa. Norite tikėkite, norite ne, tačiau šiame teiginyje yra nemažai tiesos. Pagrindinis dalykas, kuris yra nepamainomas kovoje su senėjimu – tai odos drėkinimas. Riebi veido oda yra visuomet drėgna ir elastinga, o tai – raukšlių priešas. Serumai, dieniniai, naktiniai kremai, drėkikliai ir kitos kosmetinės priemonės yra būtinas atributas kiekvienos, jaunystę puoselėjančios moters kosmetinėje.

Kremai, kurių sudėtyje yra Q10, hialiurono rūgšties bei antioksidantų kompleksas, padeda atstatyti odos ląsteles, jas maitina, užpildo, apsaugo nuo aplinkos poveikio ir suteikia odai elastingumo. Būtent šie trys kremų bei serumų komponentai yra pagrindinis odos maistas. Svarbu paminėti, kad renkantis veido priežiūros priemonę atkreiptumėte dėmesį į apsaugos nuo ultravioletinių spindulių rodiklį (SPF), mat saulė – vienas pagrindinių raukšles iššaukiančių veiksnių.

Amžina jaunystė slypi švariame kūne

Nė vienas kremas, net ir brangiausias eliksyras, nepadės kovoti su senėjimu, jei problema slypi viduje. Ląsteles žudo toksinai, todėl pirmas žingsnis amžinos jaunystės link – detoksikacija. Lengviausia detoksikuoti kūną yra pasitelkus sveiką mitybą bei geriant daug vandens.

Įprastai vidutinio sudėjimo žmogui, per dieną rekomenduojama išgerti 8 stiklines vandens (2litrus), tačiau jei jūs siekiate išvalyti savo kūną ir iš jo išplauti visas toksines atliekas, turėtumėte suvartoti mažiausiai tris litrus vandens per dieną. Jei jūsų organizmas kaupia vandenį, nebijokite: tai reiškia, kad jumyse yra per daug druskų, todėl geriant daug vandens ir atstačius druskų balansą, organizmas vandens nebekaups, o jūs galėsite toliau sėkmingai jaunėti.

Siekiant „sugauti“ ir iš organizmo išvalyti laisvuosius radikalus, kai kurie mokslininkai rekomenduoja gerti ne ką kitą, o… pieną! Jei jūsų organizmas puikiai toleruoja laktozę, tuomet viena pieno stiklinė per dieną, gali padėti sulėtinti senėjimo procesą.

Atkreipkite dėmesį į parduotuvių lentynose esančius veido kremus ir jų sudedamąsias dalis – daugumoje jų pastebėsite ne ką kita, o būtent pieno baltymus. Pienas taip pat pasižymi stipriu odos maitinimu ir drėkinimu dėl jame esančio vitamino A. Dėl šios priežasties, įvairiose gydyklose ir SPA centruose yra siūloma „pieno vonių“ procedūra.

Pagrindinė „švaraus kūno“ sąlyga, be abejo, yra sveika mityba. Sveika, subalansuota ir pilnavertė mityba padės ne tik numesti kelis kilogramus, tačiau grąžins jaunystę jūsų veidui bei sumažins vidaus organų dėvėjimąsi. Sveika mityba toli gražu nereiškia, kad jums teks misti tik žole – šio apibrėžimo bijoti nereikėtų.

Maitintis sveikai reiškia į savo racioną įtraukti kiek įmanoma daugiau vandeningų daržovių bei vaisių, tokių kaip kad pvz. agurkai, melionai, arbūzai, pomidorai, ir panašiai. Taip pat labai svarbu atsisakyti ir riebaus, kepto maisto, kiaulieną pakeisti kalakutiena ar žuvimi, o tukinančią bulvių košę – paprasčiausiais grikiais ar ryžiais.

Tiesa, jei jūsų organizmas yra pripratęs prie kaloringo ir riebaus maisto, gyvensenos įpročius keiskite pamažu: kasdien į valgiaraštį įveskite po vieną naują patiekalą ir stebėkite organizmo reakciją. Svarbiausia maitintis įvairiai ir nebadauti, nes kitu atveju ne tik neatrodysite žvalesni ir jaunesni, bet ir nualinsite organizmą.

Mąstykite pozityviai

Švariame ir išpuoselėtame kūne geriausiai dera graži siela bei pozityvus mąstymas. Tai, kaip jūs jaučiatės, neabejotinai atsispindi ir jūsų veide, todėl teigiamas požiūris į gyvenimą gali nulemti ir jūsų ilgaamžiškumą. Stresas, skubėjimas, rūpesčiai ir nuolatinis nerimas verčia jus raukytis, mimikuoti, tačiau tai – tik mechaniniai senėjimo bruožai. Baisiausia, kai perdėtas rimtumas bei nuolatinė įtampa iš jūsų atima paprasčiausią gyvenimo džiaugsmą.

Išorės veiksniai yra neabejotinai stiprūs, tačiau požiūrį koreguoti ir formuoti teigiama linkme galite ir jūs patys, pavyzdžiui, meditacijos pagalba. Pozityviai į gyvenimą žvelgiantys asmenys dažniausiai džiaugiasi kiekviena minute bei pasižymi nenumaldoma energija. Juk laimingi laiko neskaičiuoja, todėl papildomi metai ar pirmoji raukšlė viduje jaunyste trykštančiam žmogui niekuomet netaps rūpesčiu.

Jaunystės eliksyro receptas

½ šaukšto jojobos aliejaus;
½ šaukšto nakvišų aliejaus;
½ granatų aliejaus;
15 lašelių skysto vitamino E;
20 lašelių levandų aliejaus;
10 lašelių morkų aliejaus.

Visus ingredientus sumaišykite juodo stiklo buteliuke. Aliejų mišiniu tepkite veidą, kaklą bei dekoltė sritį dukart per dieną.