Gryni eteriniai aliejai, naudojami aromaterapijoje, gali būti pritaikyti ir odos priežiūros priemonėse, kovojant su bakterijomis. Derinant juos drauge su masažu, sustiprinama imuninė sistema, atgaunamos fizinės ir dvasinės jėgos, įkvepiama meilės, teigiamo požiūrio bei pasitikėjimo. Naudojant masažą, refleksologiją ir eterinius aliejus imuninei sistemai stiprinti, pagerėja odos būklė, iš organizmo pašalinami toksinai. Poilsis ir tinkamas maistas – labai svarbūs dalykai pašalinant toksinus, aprūpinant odą “sveiku maistu” ir išsaugant gražią, sveiką odą.

Odos problemos

Esant tokiai daugybei maskuojamųjų priemonių ir kosmetikos, dabar atrodome kur kas geriau nei kada nors, tačiau ar galime paslėpti savo gyvenimo būdą – “per daug kavos ir per mažai miego”?

Net sveikai atrodanti oda gali turėti nedidelių problemų. Aromaterapija ir natūralūs preparatai siūlo alternatyvų sprendimą šioms problemoms pašalinti; tačiau, jei problemos pakankamai rimtos, be abejo, reikia profesionalios medicininės pagalbos, kad priežastys būtų išsiaiškintos. Gali būti, kad teks atlikti alergijos maistui testą arba kraujo tyrimą, patikrinti hormonų ir mineralų lygį – juk bet koks organizmo veiklos sutrikimas gali atsiliepti odos būklei. Jei, žvelgdamos į save veidrodyje akimis, kurios juk yra sielos veidrodis, matote papilkėjusį ir suvytusį savo atvaizdą, vadinasi, taip oda praneša apie jūsų vidinę būklę…

Juodi ratilai

Juodi ratilai gali būti paveldėti, taip pat gali atsirasti dėl nereguliaraus miego, mitybos ar gyvenimo būdo. Jei organizmas gauna nepakankamai poilsio, toksinai, kurie yra išsklaidomi naktį, sumažina deguonies kiekį kraujyje, todėl tose vietose, kur oda ploniausia (paakiuose), ji patamsėja.

Toksinus pašalinti padeda fiziniai pratimai ir grynas oras. Taip pat pasirūpinti gležna paakių oda ir sumažinti patamsėjimus galite pasinaudojusios mūsų siūlomais patarimais.

Šaltų arbatos pakelių kompresus palaikykite 15 min. (geriausia – ramunėlių arbatos).

Bulvių tarkių (marlėje) kompresus palaikykite 15 min.

Į švelnų audinį įvyniotą ledo kubelį palaikykite paakių srityje tiek, kiek galėsite (taip pat mažina paraudimą ir patinimą).

Ant akių uždėkite plonus agurko griežinėlius ir palaikykite 15 min.

Ryte dieną pradėkite šilto vandens ir citrinų sulčių gėrimu – kad oda būtų optimaliai išvalyta.

Naudokite drėkinamąjį akių aliejų su ramunėlėmis.

Maskuojamosios priemonės yra tik laikina priemonė, kurią turėtumėte naudoti su kitomis naminėmis priemonėmis.

Spuogai

Spuogai – sukietėję odos gumbai (mazgeliai), kurie vėliau gali supūliuoti. Neliečiami ir nespaudinėjami gali pranykti be žalos odai. Rimtesniais atvejais spuogai gali pratrūkti bei pažeisti odą, paskleisti infekciją ir sukelti kitų problemų.

Naudokite arbatmedžio ar levandos aliejų, jei nesate alergiška. Vatos gabalėlį pamirkykite aliejuje ir patepkite pažeistą vietą. Patartina naudoti vatą, kad išvengtumėte bakterijų pavojaus, liesdamos spuogus pirštais. Stenkitės pažeistų vietų neliesti, nes prakaitas, purvas, bakterijos nuo pirštų apsunkins gijimą.

Spuogas gali apkartinti taip laukiamą vakarėlį – ir būtent tada, kai turite atrodyti pritrenkiamai! Jei didžioji diena jau ant nosies ir neturite jokios kitos išeities, išbandykite vieną mūsų mažų gelbėjimo priemonių.

Kruopščiai nuvalykite veidą. Švariomis rankomis švelniai, bet tvirtai masažuokite spuogą sukdamos ratus apie 20 minučių. Taip stimuliuojamas infekcijos pašalinimas iš kraujo. Procedūrą baikite trupučiu arbatmedžio ar levandos aliejaus ant spuogo – mažiausius, neseniai susiformavusius spuogus ši priemonė pašalins.

Ledo gabalėlį, suvyniotą į marlę, palaikykite ant spuogo tiek ilgai, kiek galėsite. Pakartokite kelis kartus. Jei peršti, procedūrą baikite. Ledas padeda smulkioms kraujagyslėms susitraukti, ir kraujas iš spuogo pašalina infekciją. Jei oda turi polinkį į trūkinėjančius kapiliarus, ledo geriau atsisakyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją