Angliavandeniai (natūrali sacharozė, fruktozė, gliukozė), kurių gausu prinokusiuose vaisiuose, labai lengvai virškinami ir puikiai įsisavinami organizmo. Norinčios sulieknėti dailiosios lyties atstovės dėl šios priežasties kartais netgi griebiasi bananų dietos.

Organizmui naudingi bananuose esantys B grupės vitaminai, vitaminai A, C ir E, ląsteliena, kalcis, geležis, fosforas, magnis ir kiti elementai.

Dėl savo sudėties, kurioje gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, bananai naudojami ir kosmetologijoje. Dauguma grožio priemonių su bananais labai lengva pasigaminti ir namuose. Pateikiame jums kelis receptus, kaip bananus panaudoti puoselėjant išorinį grožį.

Veido kaukė sausai odai: sutrinkite vieną bananą, į šią masę įmaišykite vieną arbatinį šaukštelį grietinėlės (arba du šaukštelius pieno). Šia mase ištepkite veidą ir palikite 10-15 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu. Kitą dieną procedūrą pakartokite.

Veido kaukė normaliai odai: sutrinkite bananą, tuomet masę sumaišykite su šlakeliu kefyro. Kaukę tepkite ant švarios veido odos, o po 10 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Ar jaučiate, kaip džiaugiasi jūsų oda?

Maitinanti veido kaukė su bananais: sutrinkite vieną bananą, jį sumaišykite su vienu valgomuoju šaukštu medaus ir 1-2 šaukšteliais grietinėlės. Gautą masę užtepkite ant veido ir palikite 20 minučių. Vėliau kaukę švelniai nuvalykite servetėle.

Tonizuojanti veido kaukė su bananais: sutrinkite vieną bananą, gautą masę sumaišykite su žalio kiaušinio baltymu, citrinos sultimis ir keliais lašeliais bet kokio augalinio aliejaus. Kaukę tepkite ant švaraus veido ir palikite 10-15 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Raukšles lyginanti kaukė su bananais: sutrinkite vieną bananą, į gautą masę įmaišykite vieną arbatinį šaukštelį grietinės ir vieno kiaušinio trynį. Gautą kaukę tepkite ant švaraus veido, o po 10-15 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Procedūrą rekomenduojama kartoti du kartus per savaitę.

Užpilas odai valyti: 100 gramų bananų žievės užpilkite 250-400 ml verdančio vandens ir palaukite, kol atvės. Šiuo užpilu veidą galima plauti nors ir kas dieną.

Bananų kaukė sausiems plaukams: sutrinkite vieną bananą, įmaišykite 50 gramų medaus ir 2 arbatinius šaukštelius smulkintų daigintų kviečių – šia mase ištepkite drėgnus plaukus ir palikite 20 minučių. Išplaukite šiltu vandeniu.

Bananų kaukė riebiems plaukams: sutrinkite vieną bananą, įmaišykite du valgomuosius šaukštus miltų, vieną valgomąjį šaukštą varnalėšų aliejaus. Šia kauke ištepkite drėgnus plaukus, apriškite skarele, o po 30 minučių plaukus išplaukite šiltu vandeniu.

Bananų kaukė visų tipų plaukams: sutrinkite vieną bananą, gautą masę sumaišykite su vienu valgomuoju šaukštu alyvų aliejaus ir atsargiai užtepkite ant drėgnų plaukų. Galvą apriškite skarele, ir kaukę palaikykite 25-30 minučių. Po to nuplaukite šiltu vandeniu. Tik tada jau galite plaukus plauti ir su šampūnu.

Bananų vonia: sutrinkite kilogramą bananų. Gautą masę sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais alyvų aliejaus. Gautą masę išmaišykite vandenyje ir supilkite į vonią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją