Lyderio pozicijas nagų dekoravimo srityje turi profesionalusis nagų dekoravimas įvairiaspalvėmis akrilinėmis pudromis. Šiuo metu ypač populiarus prancūziškas manikiūras, akvariuminė puošyba bei erdvinis dizainas. Pastarasis geriausiai atrodo ant priaugintų nagų, nes atliekant pačią priauginimo procedūrą nagas yra modeliuojamas. Tokių nagų ne tik optimalus ilgis, bet ir taisyklinga forma.

Prancūziškas manikiūras

Tai nagų dizaino klasika. Natūralios spalvos nagai su tvarkingai baltai apdailintais galais atrodo elegantiškai ir tinka prie bet kokios aprangos. jeigu naudojamas lakas, jį tenka dažnai atnaujinti. Akrilu padarytas prancūziškas manikiūras atrodo natūraliai ir yra patvarus. Egzistuoja ir toks prancūziško manikiūro variantas "fan-frenč", kai nagų galiukai dažomi ne balta, o, pavyzdžiui, rožine arba mėlyna spalva.

Šiuolaikės akrilinės technologijos leidžia "fan frenč" spalvos keitimosi vietą (vadinamąją "šypsenos liniją") gražinti blizgučiais. Toks manikiūras atrodo labai šventiškai.

Akvariuminis dizainas

Ornamentas daromas pačiame nage. Meistras nago priauginimo procedūros metu įvairiaspalve akriline pudra sukuria raštą ir išdėlioja "strazus" bei blizgučius (jei to reikalauja kompozicija), po to nagas padengiamas akriline danga. Po to jis poliruojamas, kad forma atrodytų natūraliai. Nagas išlieka toks pat švelnus, kaip būtų be dizaino. Akvariuminio dizaino pranašumas tas, kad jis yra gan patvarus. Jūs juo galėsite džiaugtis tol, kol išsilaikys priaugintas nagas. Tokio nago paviršių galima lakuoti, o nuvalę laką pastebėsite, jog ornamentas nė kiek nepasikeitė.

Erdvinis dizainas

Atliekamas tuo pačiu spalvotu akrilu ant priauginto arba natūralaus nago. Egzistuoja dvi erdvinio dizaino atlikimo technologijos. Atliekant vieną jų raštas daromas tiesiai ant nago. Iš pažiūros toks dizainas atrodo kaip erdvinis paveikslėlis. Jis ilgalaikis kaip akvariuminis dizainas. Atliekant šį dizainą kita technologija, meistras iš anksto ruošia atskirus ornamento elementus - žiedlapius, lapelius ir kt. - po to kompoziciją komponuoja ant nago. Šia technologija atliktas dizainas nepaprastai gražus, bet, deja, trumpalaikis - 2-3 dienos. Jis dažniausiai daromas vestuvėms ar kokiai kitai svarbiai šventei.

Truputėlis istorijos...

Akrilo etapas manikiūre prasidėjo atsitiktinai. Vienas dantistas, kad žmona nustotų kramtyti nagus, juos padengė dantų akriline medžiaga - ir atvertė naują puslapį manikiūro raidoje.

7-ajame praeito šimtmečio dešimtemtyje dantų specialistai ėmė pardavinėti akrilą manikiūro specialistams. Greitai nagų puošybos industrija buvo išplėtota iki dabartinio lygio.

Dabar moterys vis dažniau akrilinėmis technologijomis naudojasi atliekant ir pedikiūrą, nes tai labai patogu ir praktiška. Įsivaizduokite, kad mėgstamą prancūzišką manikiūrą (arba pedikiūrą) jūs galite turėti ne 3-4 dienas, o visas 3 savaites!