„To daryti tikrai nerekomenduojama, nes galima odai tik dar labiau pakenkti. Bet faktas – kūno šveitimas būtinas savaitės ritualas. Tiek sausą, tiek riebią odą turintiems žmonėms. Ir ypač vasarą“, – vaistinės atsiųstame pranešime teigia „Camelia“ grožio konsultantė Alina Gadeikytė.

Ir sausai, ir riebiai odai

Daugelis žmonių, kurie turi sausą odą, atvykę į vaistinę nedrąsiai žiūri į įvairius šveitiklius, nes bijo, kad juos panaudojus oda ims dar labiau šerpetoti. Tad dažniausiai renkasi tik odą maitinančias priemones. Specialistė paneigia šį visuomenėje gajų mitą – kaip tik norint turėti glotnią odą, pirmiausia reikia ją nušveisti ir panaikinti negyvąsias ląsteles, o tik po to maitinti ir drėkinti.

„Tokiu būdu pasiekiamas geriausias rezultatas. Tik žinoma, visuomet reikia atkreipti dėmesį į šveitiklio sudėtį ir paskirtį. Jis turėtų būti skirtas sausai ir jautriai odai, geriausia – praturtintas emolientais“, – teigia pašnekovė.

Grožio konsultantė rekomenduoja ir riebią bei mišrią odą turintiems žmonėms naudoti kūno ir veido šveitiklius, kurie padeda geriau nuvalyti susikaupusius nešvarumus ir riebalų perteklių: „Šveitiklio pagalba galima išvengti spuogų, kurie būtent ir susidaro odos tinkamai nenuvalius ir nepašalinus nešvarumų iš odos porų. Be to, jei sausą odą turintys gali naudoti šveitiklį kartą per savaitę, tai riebią odą turintys žmonės turėtų jį naudoti ir du kartus“.

Natūralios priemonės gali būti kenksmingos

Dažnai į vaistinę užsuka pirkėjai, kurie skundžiasi odos problemomis nepaisant to, jog atlieka odos šveitimą. „Tuomet klausiu, kokį šveitiklį naudoja. Atsako, jog tiesiog paima kavos tirščius ar rupią druską ir duše sušlapinę odą ją šveičia. Tai labai klaidinga ir netgi žalinga. Nors po tokios procedūros pojūtis itin malonus, oda glotni ir švelni – čia slypi spąstai. Namuose surastos natūralios priemonės tiesiog šveisdamos odą ją sudirgina, „išdrasko“ poras, jos išsiplečia ir dėl to dar labiau kaupiasi nešvarumai bei gali pradėti dar labiau berti,“ – pasakoja grožio specialistė ir priduria, kad šveitiklis negali dirginti odos, o po procedūros oda neturėtų būti stipriai paraudusi. Jei taip nutinka – reiškia, kad šveitiklis arba netinkamas, arba oda šveičiama per grubiai.

Atostogos prasideda nuo jo

Odos šveitimas itin aktualus vasarą, kai daug laiko praleidžiame saulėje. Prieš atostogas rekomenduojama atlikti odos šveitimą dėl kelių priežasčių. „Visų pirma, kūno šveitimas suaktyvina kraujotaką, atpalaiduoja. Tai gali būti puiki atpalaiduojančių atostogų pradžia. Bet labai svarbu, jog prieš saulės vonias nušveista oda kur kas geriau bus apsaugoma, nes apsauginis kremas tolygiau ir geriau pasiskirstys. O įdegis taps lygesnis ir gražesnis“, – sako A. Gadeikytė.

Padeda išvengti įaugusių plaukelių

Dar viena bėda, su kuria dažnai kovoja moterys – įaugę plaukeliai. Tai ne tik neestetiška, bet ir nesaugu, kadangi įaugę plaukeliai gali sukelti uždegimą, atsiranda perštėjimas, skausmas, gali išberti pūlingais spuogais.

„Dėl to prieš nauodojant skustuvą, rekomenduojama ne tik nusiprausti po dušu ir suminkštinti plauką, bet ir naudoti šveitiklį, kuris pašalinęs negyvąsias ląsteles padės skutamiems plaukeliams neįaugti“, – patarimu dalinasi grožio konsultantė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)