aA
Milijonai Jungtinės Karalystės (JK) gyventojų išmeta daug maisto vien todėl, jog nežino, kada ir kaip galima taisyklingai užšaldyti maisto produktus.
Mitai apie užšaldytą maistą: ką verta žinoti
© Shutterstock nuotr.

Kasmet JK namų ūkiai išmeta apie 7 milijonus tonų maisto, kurio nemaža dalis išmetama dėl vyraujančių mitų apie šaldytą maistą.

Maisto standartų agentūra (angl. Food Standards Agency; FSA) atliko apklausą, kuria išsiaiškino, jog net 43 proc. gyventojų klaidingai galvoja, jog maisto produktai turi būti užšaldomi jų pirkimo, o ne paskutinę galiojimo dieną. 38 proc. apklaustųjų klaidingai teigė, jog pavojinga užšaldyti jau pagamintą, pavyzdžiui, iškeptą maistą. Dar 36 proc. apklaustųjų buvo klaidingai įsitikinę, jog šaldiklyje laikomas maistas gali tapti nesaugiu vartoti.

Beveik ketvirtadalis apklaustųjų (23 proc.) teigė, jog jie niekada pakartotinai neužšaldo mėsos, kuri buvo atšildyta ir iškepta, net 73 proc. jų teigė, jog taip elgiasi, nes bijo apsinuodyti maistu.

Daugiau nei du trečdaliai (68 proc.) apklaustųjų per pastarąjį mėnesį yra išmetę maistą į šiukšliadėžes, įskaitant duoną (36 proc. apklaustųjų), vaisius (31 proc.), daržoves (31 proc.) ir maisto likučius (22 procentai).

Pasak FSA politikos direktoriaus Steve’o Wearne’o, maisto užšaldymas yra tarsi pauzės mygtukas – maisto produktus galima užšaldyti bet kurią akimirką iki pat jų galiojimo datos pabaigos.

Taip pat teigiama, jog nors šaldiklyje laikomas maistas yra saugus, tačiau laikui bėgant prastėja užšaldyto maisto kokybė, todėl užšaldytą maistą rekomenduojama suvartoti per 3-6 mėnesius nuo užšaldymo datos.

Kai tik maisto produktai atšildomi, juos reikia suvartoti per 24 valandas nuo visiško atšildymo, todėl produktus patariama atšildyti tik tada, kai jų tikrai reikia.

Anglija.today
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
5.0000

Top naujienos

Kęsto Komskio verslas žlunga nesumokėjęs našlaičiams (108)

Vilnietė Simona Kibirkštytė viena augina du mažus vaikus. Be tėvo juos paliko tragiška avarija,...

Pirkėjams rūpi ne tik kaina: už skandalus įmonės sumoka kritusiais pardavimo rodikliais (30)

Lietuviai skaito produktų etiketes, o specialūs produktų žymėjimai, tokie kaip „ekologiška“...

Nuramino dėl Vilniuje įtarto koronaviruso atvejo: visi mėginiai neigiami (110)

Dėl koronaviruso tirto iš šiaurės Italijos grįžusio vyro mėginiai buvo neigiami, patvirtino...

Italija ištikta šoko, pirminio koronaviruso šaltinio nustatyti nepavyksta šalį krečia ir politikų rietenos (9)

Europoje kilusios koronaviruso bangos paliestoje Italijoje tolydžio plinta panika. Šalies...

Koronavirusui skverbiantis į Europą, prognozuojamos pasekmės: Lietuvos ekonomikai tai atsilieps (3)

Lietuvos ekonomikai Kinijoje ir Šiaurės Italijoje siaučiančio koronaviruso pasekmės bus...

The Economist

Vėl paverskime Europą nuobodžia! (1)

ES ginčijasi dėl smulkmenų ir džiaugiasi grįžusiu nuobodžiu stabilumu.

Bankai nespėja dalyti paskolų, tačiau NT analitikas ragina pradėti galvoti logiškai (18)

Ekonomistai jau kelerius metus viešojoje erdvėje kalba, kad gyvenimas Lietuvoje gerėja. Vienas iš...

Euras reaguoja į pasaulinio finansavimo isteriją: sunku atremti kitų valiutų patrauklumą (28)

Dar per anksti skelbti apie euro traukimąsi, net po prasčiausios jo metų pradžios nuo 2015 metų....

„Grizliams“ su Valančiūnu atšipo dantys: pralaimėjo trečią mačą iš eilės – šįsyk beviltiškai (1)

Memfio „Grizzlies“ (28/29) su Jonu Valančiūnu niekaip nepavyksta įsibėgėti po NBA „Visų...

Mirė Sausio 13-osios byloje kaltu pripažintas buvęs sovietų gynybos ministras (2)

Maskvoje mirė buvęs Sovietų Sąjungos gynybos ministras Dmitrijus Jazovas , pranešė Rusijos...

|Maža didelių žinių kaina