Kodėl gi taip? Akivaizdu, kad mes darome kažką ne taip, kažkur klystame. Ir kol tų klaidų nesuvoksime ir neištaisysime, reikalai nepajudės iš mirties taško, rašo portalas cooking.ru.

Įvardinkime kelias klaidas.

Kuo sunkiau pakeliama dieta, tuo ji efektyvesnė. Netiesa – apie dietos efektyvumą galima kalbėti tik tuo atveju, jei ją ištveria dauguma pacientų.

Sulieknėti kliudo valios trūkumas. Netiesa. Dauguma apkūnių žmonių turi paros ar ilgesnio laiko badavimo patirtį. Retai kas iš liesųjų galėtų pasigirti, kad badavo daugiau kaip parą.

Lieknėjimo metodas tuo geresnis, kuo daugiau kilogramų pavyksta numesti per trumpesnį laiką. Netiesa. Jei žmogus numeta daugiau nei 3 kg per mėnesį, vadinasi, kartu su riebalais jis praranda daug neriebalinių audinių. Išimtis – pirmasis dietos mėnuo, kai svorio sumažėjimas dėl perteklinio vandens netekimo gali būti didesnis.

Sujungus kelis lieknėjimo metodus (pavyzdžiui, maisto derinimą ir Montinjako metodą), bendras rezultatas bus geresnis nei kiekvieno metodo atskirai. Netiesa. Dauguma metodų iš principo prieštarauja vienas kitam. Galiausiai pacientas ima kankintis ir nutraukia dietą.

Blogiausias dalykas – vakarienė. Jei pavyktų nevalgyti po 6 valandos vakaro, žmogus sulieknėtų be jokių dietų. Netiesa. Žmogaus bioritmas taip sutvarkytas, kad pirmojoje dienos pusėje jis lengviau išeikvoja energiją, o antrojoje – lengviau kaupia. Bandymai nevalgyti vakarais tik sukels nenumaldomą alkį. Vakarieniauti galima. Tiesiog reikia stengtis, kad maistas vakare būtų neriebus.

Nuo miltinių ir saldžių produktų storėjama. Netiesa. Atlikta daugybė tyrimų, parodančių, kad jei maiste labai mažai riebalų, žmogus nepriaugs svorio, kad ir kiek jis valgytų miltinių ar saldžių produktų.

Daktariška dešra taip vadinasi todėl, kad ji neriebi ir padeda lieknėti. Netiesa. Daktariškoje dešroje yra iki 30% gyvulinių riebalų.

Lieknėjimas reiškia, kad galybės labai skanių dalykų reikės atsisakyti ilgam. Netiesa. Yra metodų, kurių laikantis galima gana efektyviai numesti svorio, neatsisakant kokių nors produktų.

Yra slapti vaistai, kurie gali padėti numesti svorio, nesilaikant jokių dietų. Netiesa. Nėra jokių vaistų, kurie galėtų padėti sumažinti svorį, jei pacientas nesilaikys efektyvios dietos.

Fiziniai pratimai – jau patys savaime svorio mažėjimo garantija. Netiesa. Fiziniai pratimai, kuriuos gali atlikti dauguma žmonių, tik tuo atveju lemia svorio mažėjimą, jei derinami su dieta. Manoma, kad neteisingai parinkti pratimai padės ne numesti svorio, o jo priaugti.

Jei trims mano draugėms padėjo koks nors svorio metimo būdas, jis vienareikšmiškai padės ir man. Netiesa. Svorio mažinimo programa, tiek dieta, tiek fiziniai pratimai, turi būti individualiai parinkta.

Žmonės storėja, nes daug valgo. Jei jiems pavyktų valgyti mažiau, galima būtų sulieknėti be jokių dietų. Netiesa. Specialiais tyrimais nustatyta, kad dauguma stambių žmonių vidutiniškai valgo mažiau, nei dauguma liesų. Maisto sumažinimas gali sąlygoti energijos sąnaudų mažėjimą, o svorio pokyčių galima ir nepastebėti.

Lieknėjimas nesuderinamas su valgymu iki soties. Netiesa. Teisingai parinkta dieta leis žmogui valgyti iki soties ir mėgautis maistu.

Valgyti saikingai pakanka, norint nesustorėti. Netiesa. Specialiais tyrimais nustatyta, kad svoris gali padidėti ir maitinantis saikingai, jei riebalų dalis maiste didesnė nei 50%.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją