„Bene didžiausias aviečių sėklų kauliukų aliejaus išskirtinumas yra natūrali apsauga nuo saulės, jo SPF siekia net 50! Kaip bebūtų, odai šis aliejus labai naudingas visais metų laikais“,- sako fitoterapijos specialistė, Ekokolekcija.lt vadovė Loreta Dumbliauskė.

Specialistė supažindina su pagrindiniais šio aliejaus privalumais odai.

Didelis vitamino E kiekis. Tai — puikus antioksidantas, mažinantis odos pažeidimus bei stabdantis senėjimo procesus.

Karotenoidų ir vitamino A šaltinis. Tai vieni svarbiausių antioksidantų sveikai odai, be to, jų dėka skatinamas odos ląstelių atsistatymas.

83% naudingų riebalų rūgščių. Aliejus ypatingai turtingas Omega 6 (52-56%) ir Omega 3 (29-33%) rūgštimis, pasižyminčiomis priešuždegiminėmis savybėmis.

Linolio rūgštis, kurios dėka oda sugeba išlaikyti savo apsauginį barjerą, t.y. atsispirti aplinkos poveikiui ir kaupti drėgmę.

Stiprus priešuždegiminis poveikis. Dėl didelio kiekio naudingųjų riebalų rūgščių ir antioksidantų, aviečių kauliukų aliejus turi stiprų priešuždegiminį poveikį ir puikiai padeda esant egzemai, aknei.

Padeda atkurti normalų kolageno lygį, tonizuoja. Aliejus skatina odos regeneraciją, saugo nuo laisvųjų radikalų susidarymo, pirmalaikio senėjimo.

„Dėl visų šių priežasčių aviečių sėklų aliejus yra viena pagrindinė natūralių veido priežiūros priemonių. Ji giliai įsiskverbia į odą, greitai susigeria ir nepalieka jokio riebaus blizgesio. Ne tik veikia priešuždegimiškai, bet ir atkuria odos elastingumą, skatina jos atsinaujinimą, tad šią priemonę ypač vertina sausos, brandžios odos savininkai“,- pasakoja L. Dumbliauskė.

Paklausta apie naudojimą, specialistė rekomenduoja kelis lašus aliejaus užsilašinti ant delnų ir lengvais judesiais įmasažuoti į veido odą. Taip pat keletu aliejaus lašų galite praturtinti naudojamus kremus, serumus, net lūpų blizgį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)