Vaikščioti su lazdomis galima bet kuriuo metų laiku ir ant bet kokio žemės paviršiaus.

Išmokus ir teisingai vaikštant šiaurietiškojo ėjimo būdu, galima įdarbinti iki 90% viso kūno raumenų. Tai labai aukštas rodiklis, nenusileidžiantis plaukimui baseine. O vaikščiojimas gryname ore ir tam tikro ėjimo tempo palaikymas puikiai treniruoja širdies – kraujagyslių ir kvėpavimo sistemas. Šiaurietiškąjį ėjimą dar galima būtų pavadinti „ lauko aerobikos treniruotėmis“.

Trenerė Jurga Mikelionienė pastebi tendensiją, kad žmonės nusiperka šiaurietiškojo ėjimo lazdas, pasiskaito informacijos internete ir ima praktikuoti savarankiškai, nes „jau viską moka ir žino“.

„Kol pati nepradėjau mokytis šiaurietiškojo ėjimo technikos, maniau, kad nelabai ten yra ko mokytis. Lazdas į rankas – ir pirmyn. Praktika parodė visai ką kita. Pradžioje būtina palaipsniui išmokti teisingo ėjimo tempo, nugaros padėties, tinkamos rankų judesių amplitudės, reikiamo žingsnių ilgio ir pėdų pastatymo būdo. Tik atidirbus visus šiuos elementus ir juos sujungus į visumą galima gauti gerą poveikį ir rezultatą. Kitu atveju nereikėtų galvoti ar girtis, kad praktikuojate šiaurietiškąjį ėjimą. Jūs tiesiog vaikštinėjate lauke, pasispirdami lazdomis“,- sako trenerė.

Na, o šį kartą „Judam kartu“ ir trenerė Jurga Mikelionienė siūlo šiaurietiško ėjimo lazdas panaudoti treniruotėje, skirtoje mankštintis namuose.